Mango Curry kyckling med coleslaw

Ja, som jag skrev i det här inlägget så fick jag ju tack vare Spot and Tell testa på nyheter från kronfågel. Denna gången var det ett paket Kronfågel Premium och det jag fick tag i var handstyckat kycklingbröst med del av vinge. Kycklingen var riktigt saftig och god och det kändes riktigt lyxigt att göra en middag med en fin bit färsk kyckling. Även denna kycklingen är ganska så dyr, men eftersom den var så pass bra så kan den vara värd att köpa om man vill lyxa till det lite och sedan är det ju så att man får vad man betalar för och denna kycklingen var toppen.

Eftersom det fanns coleslaw över sedan grillningen (och för att coleslaw är riktigt gott till kyckling) så var det också den som fick bli tillbehöret till middagen.

Patricia's MangoCurry kyckling (2 port)
Ingredienser:
2 Kycklingbröst (eller vad du nu har för kyckling)
2 dl Creme Fraiche
MangoCurry Krydda
Salt
Vitpeppar

Gör såhär:
Krydda kycklingen med salt, peppar och mangocurry kryddan lägg dem sedan i en påse och låt dem ligga i kylen minst en timme.
Sätt ugnen på 225°.
Lägg kycklingen i en ugnsform.
Blanda ner lite extra mangocurry, salt och peppar i creme fraichen och häll sedan blandningen över kycklingen.
Tillaga i ca 30 minuter (skär i den och titta så den är klar)
Färdigt att äta!


Patricia's Coleslaw
Ingredienser:
1 morot
1 rödlök
½ litet vitkålshuvud (helst färsk vitkål)
2 dl creme fraiche
½ dl majonäs
2 msk sweet chili sås
svartpeppar

Gör såhär:
Skala och riv moroten.
Skala rödlöken och skiva den tunt.
Strimla vitkålen fint.
Blanda ner creme fraiche och majonäs i grönsakerna.
Krydda med svartpeppar och sweet chili sås.
Smaka av och tillsätt mer om det behövs.
Förvara i kylen.
Gör helst denna sallade en dag innan den ska ätas för den blir godare om den får stå.
Trackback


RSS 2.0
Matbloggstoppen