Swans

Under kvällspromenaden i solnedgången igår stötte jag på lite svanar. De ville mest visa rumpan åt mig, men en och annan bild på dem med huvudet över ytan lyckades jag fånga.
Jag har märkt på mig själv att den senaste tiden gör jag allt så himla hastigt. Jag tar mig inte riktigt tiden till att försöka få till den där perfekta bilden. Jag måste lära mig att sluta stressa och låta saker få ta sin tid.
 
Sista oktober är det idag och halloween om jag fattat saken rätt. Här blir det inget direkt firande, men kanske jag kan lyckas övertala Affe att föjla med på skräckfilmlsbio senare i kväll. Han är tyvärr inte överförtjust i sådana filmer så vi får se hur det går.
I övrigt så tänker jag släpa med mig sambon till någon kyrkogård under helgen, det brukar ju vara ganska så vackert och stämningsfullt där när det är massa ljus tända på gravarna. Jag behöver få vandra runt där och tänka.
Hoppas ni får en fin halloweenfredag♥

Stars

Sist jag försökte mig på att fota stjärnor så hittade jag inte en tillräckligt mörk plats att vara på, så igår kväll for jag och sambon ut med bilen enbart för att rekognosera, så nu tror jag att jag har hittat ett ställe som kan fungera bra. Nu är det bara tid, tålamod och såklart en stjärnklar natt som ska till för att jag ska lyckas ta en okej bild, för den snabbfotade bilden igår blev ju inte direkt bra. Det mest kluriga måste väl ändå vara att lägga den manuella fokuseringen bra. Hur gör ni? Man ser ju för tusan inget, trots pannlampa haha.
 
Alltså, jag förstår inte vart all inspiration har tagit vägen. Jag vill verkligen fota, men jag är helt idélös på platser och motiv till bilderna. Sen är det ju mörkt jämt.  Åhh...

B i l d l ö s t

Det har varit en fullspäckad helg för mig och tiden till att hinna blogga har inte funnits alls. Allt fokus har gått till att planera och fixa pappas födelsedagsfirande. Jag har inte ens hunnit fotografera så tyvärr kommer det vara aningen bildlöst nu ett tag framöver.
I fredags startade jag dagen med att göra en gigantisk sats med potatissallad, sen var det packa som gällde och till sist sätta sig i bilen och åka till Småland.
Helgens plan var att ha en liten överraskningsfest för pappa på lördags kvällen, vilket vi lyckades med totalt. Det blev ett trevligt "kalas" och jag tror att han både blev överraskad och uppskattade det vi hade gjort för honom. Men nu, nu är jag väldigt lättade över att det är klart, för gud vad det är svårt att få ihop sådana här tillställningar. För en gångs skulle är jag faktiskt tacksam över att det är måndag.

Ett besök hos kossorna en regnig dag

Kohagen, en ny favoritplats för mig. Jag kan liksom inte få nog av dessa gulliga fluffiga kossorna utan jag skulle kunna stå och mysa med dem hur länge som helst♥.
I lördags var jag där och tänkte lägga lite tid på att fota dem ordentligt, men då blev det riktigt busväder med regn och blåst så jag packade snabbt ner kameran för jag är ju trots allt ganska rädd om den. Det finns ju fler dagar att åka dit och förhoppningsvis ska vara lite finare väder och himlen mindre grå då. Jag är ärligt talat redan trött på regniga höstdagar trots att det inte varit så många ännu.

Gunnebo slott, Mölndal

Bilderna kommer från gårdagens hastiga kvällsfotografering vid Gunnebo slott. Jag tog några bilder av framsidan, sedan brakade det loss inne i skogen och då blev jag så rädd att jag inte vågade stanna kvar hihi. Jag är en riktig hare. Jag är livrädd i mörker och kombination skog, mörker och slott får mina tankar att skena iväg ännu mer. Så att gå till baksidan av slottet, det gick bara inte.

En volvobil i lego

Ny lördag, ny helg och ny ledig tid att försöka spendera på bästa sätt. Förra helgen bestod ju av museumbesök, bland annat Volvomuseumet där de här bilderna togs. På den sista bilden är bilen byggd i lego. 
Denna helgen hade jag inte tänkt vara speciellt kulturell - om man bortser från att jag besökte lights in Alingsås igår, för det där ljusevenemanget räknas säkert som en kulturell grej haha.

Nej vad som står på schemat idag, det vet jag inte. Det återstår att se.
 

Hälleviksstrands kyrka

Som jag skrivit innan, jag älskar när jag och Affe packar in oss i bilen och sedan bara åker utan direkta mål. För någon helg sedan så hamnade vi på Orust och då var jag bara tvungen att åka och fota Hälleviksstrands kyrka för jag tycker den är lite fräck.
 
Det dröjde ju ganska så länge innan Göteborg fick de fina höstfärgerna på träden och nu när de är här så har jag ingen inspiration eller tid till att fota det trots allt och när väl lusten finns då öser regnet ner vilket gör att jag knappt vill gå ut överhuvudtaget.

En ko, en skata och höst

 
Under helgen hade jag, som ni vet, besök av pappa och lillasyster. Vi valde att vara väldigt kulturella och besökte hela tre museum. Det blev Aeroseum som är ett militärhistoriskt museum, Mölndalsstadsmuseum som just nu har en 80-tals utställning och volvomuseet. Aeroseum har jag varit till en gång tidigare, men de två andra var första besöket. Extra kul var faktiskt 80-talsutställningen i Mölndal.
Ja så speciellt mycket mer hann vi inte med under helgen, resten av tiden gick åt till att bara umgås.

Relaxing is not a crime

 

Ghost at Liseberg, Gothenburg 2014

Gött, nu är det fredag och helg igen. Förra helgen var det ju fullt ös på oss, denna tror jag nog ska bli aningen lugnare. Vi har inte något planerat ännu och det tycker jag bara är skönt. Troligtvis blir det väl någon runda ut för att fota, men i övrigt har jag ingen aning och jag är öppen för alla sambons förslag haha.
 
Nu på morgonen har jag gått igenom bilderna jag fotade på Ghost's spelning i lördags på Liseberg.
Skulle jag lagt upp alla så hade det blivit överdrivet många så jag har bara valt ut en del som ni får se.
De flesta bilderna blev på sångaren Papa Emeritus II, de övriga medlemmarna (Nameless Ghouls) blev aldrig riktigt läge för mig att fota, det var alltid någon lång person som skymde min sikt.
Detta var i stort sett första gången jag fotade en konsert och hur bilderna blev är upp till er att bedöma, jag är alldeles för självkritisk. Roligt som tusan var det åtminstone.

Och där går vi in i Oktober

Äntligen har internet kommit tillbaka igen. Jag höll nästan på att bli lite smått galen där ett tag, men samtidigt var det skönt att ha ett skäl till att inte sitta framför datorn (även om jag fuskade litegrann genom att kika in på några sidor med mobilen och att jag lånade en dator på sambons jobb några minuter i lördags haha).
 
Hela helgen har jag varit uppbokad med olika utflykter och aktiviteter.
I fredags tog vi en båttur till Fredrikshamn för att köpa en födelsedagspresent till min pappa som fyller jämt nu i oktober. I flera år har han tjatat så mycket om 80%-ig stroh rom så nu ska han äntligen få sig sin flaska haha.
Under lördagskvällen gjorde jag mitt första besök på Liseberg för i år, första gången på två år om jag ska vara ärlig. Anledningen till att vi gick dit nu var för att Ghost hade en spelning på stora scenen. Gôr mycket folk, bra stämning och kanonbra spelning.
Jag fotade ganska mycket så mer bilder kommer jag lägga in i ett senare inlägg.
Söndagens väder var kanske inte det bästa. Det var grått och mulet men trots detta så fixade vi en termos kaffe, packade med kameran och åkte till  Äskhults by, som ligger en bit utanför Kungsbacka. Jag hade stora förhoppningar på att kunna fota lite fina höstbilder. Vilken flopp det blev med den tanken. Under sommare har de lite evenemang och sådant just där, men jag trodde att det var över nu och att vi mer eller mindre skulle få vara ensamma där - så fel jag hade. Det var massor av bilar och folk. Så istället för att fota vid husen gav vi oss in i skogen och promenerade till en gammal kvarn. Sedan tog Affe lite bilder på mig i skogen. Så trots att det inte blev som det var tänkt så hade vi ett par mysiga timmar där i skogen och det nöjer jag mig med.RSS 2.0
Matbloggstoppen