Mango Curry kyckling med coleslaw

Ja, som jag skrev i det här inlägget så fick jag ju tack vare Spot and Tell testa på nyheter från kronfågel. Denna gången var det ett paket Kronfågel Premium och det jag fick tag i var handstyckat kycklingbröst med del av vinge. Kycklingen var riktigt saftig och god och det kändes riktigt lyxigt att göra en middag med en fin bit färsk kyckling. Även denna kycklingen är ganska så dyr, men eftersom den var så pass bra så kan den vara värd att köpa om man vill lyxa till det lite och sedan är det ju så att man får vad man betalar för och denna kycklingen var toppen.

Eftersom det fanns coleslaw över sedan grillningen (och för att coleslaw är riktigt gott till kyckling) så var det också den som fick bli tillbehöret till middagen.

Patricia's MangoCurry kyckling (2 port)
Ingredienser:
2 Kycklingbröst (eller vad du nu har för kyckling)
2 dl Creme Fraiche
MangoCurry Krydda
Salt
Vitpeppar

Gör såhär:
Krydda kycklingen med salt, peppar och mangocurry kryddan lägg dem sedan i en påse och låt dem ligga i kylen minst en timme.
Sätt ugnen på 225°.
Lägg kycklingen i en ugnsform.
Blanda ner lite extra mangocurry, salt och peppar i creme fraichen och häll sedan blandningen över kycklingen.
Tillaga i ca 30 minuter (skär i den och titta så den är klar)
Färdigt att äta!


Patricia's Coleslaw
Ingredienser:
1 morot
1 rödlök
½ litet vitkålshuvud (helst färsk vitkål)
2 dl creme fraiche
½ dl majonäs
2 msk sweet chili sås
svartpeppar

Gör såhär:
Skala och riv moroten.
Skala rödlöken och skiva den tunt.
Strimla vitkålen fint.
Blanda ner creme fraiche och majonäs i grönsakerna.
Krydda med svartpeppar och sweet chili sås.
Smaka av och tillsätt mer om det behövs.
Förvara i kylen.
Gör helst denna sallade en dag innan den ska ätas för den blir godare om den får stå.

Gårdagens outfit

Linne - Adidas | Byxor - minns inte | Skor - Din sko | + smycken

Grillpicknick vid havet med min rosa grill

Tack vare Spot and Tell så fick jag chansen att testa på två olika kycklingprodukternyheter från kronfågel, Premium och Grill. Efter som det verkligen har varit perfekt väder så fick det bli en grillpicknick med sambon vid havet och då avverka den första produkten som fick bli deras kycklingspett mexican style.
De var väldigt lätta att grilla, snabbt klara och visst är det smidigt när det redan är färdigmarinerat, men ändå är jag ganska så besviken, jag börjar tycka att det är så tråkigt att exakt allt ska ha smak av "taco". Snälla kom med någon smaknyhet någon gång. Så nej, eftersom de är ganska så dyra så är det i alla fall inga kycklingspett vi kommer köpa, tyvärr.


Självklart skulle pojkvännen grilla på någon korv också!



Som tillbehör till grillningen hade jag gjort hemmagjord potatissallad (recept nedanför) och coleslaw. Själv skippade jag potatissalladen och satsade bara på coleslaw och fräscha grönsaker.

En riktigt mysig kväll blev det i alla fall så mer picknick och grillningar vid havet får det allt bli.


Potatissallad (räcker till många):
750g tärnad potatis på burk
500g Majonäs
40g purjolök
25g capris
0,5 dl gräddfil
svartpeppar
frusen dill
frusen persilja

Gör såhär:
Häll av potatisen.
Hacka purjolök och capris.
Blanda majonäs, gräddfil och blanda ner purjolöken och caprisen.
Blanda röran med den väl avrunna potatisen och krydda med svartpeppar, dill och persilja efter smak.

Mustasch Liseberg 2012

Igår spelade Mustasch inne på Liseberg och som vanligt levererade de sjukt bra. Vädret kunde knappast ha varit bättre heller och allt var verkligen helt perfekt! Ni som inte var där, ni missade verkligen något! Och självklart var Ralf Gyllenhammar grym som alltid!



Ananaspaj

I fredagskväll gick jag igenom lite av mina recept jag har i en pärm. Hittade ett på en ananaspaj och ja, eftersom det fanns en burk ananas i skåpet så var det ju bara att verkställa.
Om ni bakar denna så ska ni få ett litet tips, gör den en dag innan så att den verkligen får stå och stelna i kylskåpet ordentligt - bottnen blir så mycket krispigare då.

Ingredienser:
Deg:
150 g smält smör
3 dl mjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
Fyllning:
1 stor burk krossad ananas
2 dl creme fraiche
1 ägg
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200°.
Bland ihop de torra ingredienserna till degen i en bunke. Smält sedan smöret och häll det över. Blanda ihop till en deg och tryck ut den i en pajform, eller en form med löstagbar botten.
Förgrädda pajskalet i ca 8-10 minuter, under tiden kan du röra ihop fyllningen.
Låt ananasen rinna av ordentligt och blanda sedan ihop den med allt annat till fyllningen.
Ta ut pajskalet ur ugnen, häll fyllningen över och låt sedan pajen gräddas i yttligare 20-25 minuter.
Låt svalna helt innan servering.

Taggtråd


Make your own müslibar

Idag har jag slängt ihop en sats med hemmagjorda müslibars, perfekt som ett snabbt mellanmål då de är proppfyllda med nyttigheter. Så sätt fart och tillverka era egna mellis nu!

Ingredienser:
2 dl havregryn
2 dl blandade nötter/fröer/kärnor (välj sådant du gillar)
2 dl blandad torkad frukt (välj sådant du gillar)
1 dl naurell yoghurt
1 msk honung
1 nypa salt
1 tsk kanel - om man vill

Gör såhär:
Sätt ugnen på 110°.
Grovhacka den torkade frukten och nötterna.
Blanda ihop alla ingredienser till en "deg".
Forma till snygga bars och lägg dem på en plåt med bakplåstpapper.
Grädda i ugnen ca 1,5 timme och låt dem sedan svalna.
Förvara torrt.

Nutellaglass

Här kommer bild på det jag gjorde idag. Inget bakande här, istället blev det hemmagjord nutellaglass.
Vill ni göra egen glass hittar ni receptet här under bilderna.



Ingredienser:

3 dl grädde
3 äggulor
1 msk vaniljsocker
3 msk florsocker
2 dl Nutella

Gör så här:
Vispa grädde och vaniljsocker i en skål tills grädden är fast.
I en annan skål vispar du äggulorna och florsockret.
Smält nutellan över ett vattenbad så att den blir ljummen.
Vänd först ner grädden i äggsmeten och vänd till sist i den ljumna nutellan.
Häll allt i en form och ställ i frysen minst fyra timmar innan servering.



RSS 2.0
Matbloggstoppen