A key


Skånes Djurpark - Rödräv och Fjällräv



A moose

En söt liten (okej gigantisk) älg var det som jag stod och kelade med inne på djurparken . Den låg ner i sin hage och kom när jag ropade på den. En fin älgpuss fick jag också, eller två rättare sagt, älgtjuren kom ju fram lite senare och ville ha sin del av min uppmärksamhet ♡.

Who am I kissing?

I nästa inlägg kommer det komma upp lite bilder på den här godingen som jag pussade på en bra stund inne i djurparken. Någon som ser vilket djur det är?

Skånes Djurpark - Får och Getter


Skånes Djurpark - Vargar

I början av året 2010 så avlivades hela vargflocken inne på Skånes Djurpark. Tolv stycken var de då.
Orsaken till avlivningen var att att några av vargarna rymde ut ur sitt hägn, men varför man gjorde valet att ta bort exakt alla individer det vet jag inte. Någon vettig anledning måste det väl ha funnits. Efter det stod varghägnet tomt, fram till förra sommaren då fyra små vargsyskon i från Ryssland fick flytta in. Två tikar och två hanar.
Nu är de inte så små längre.
Alla bilder är fotade genom en glasruta.

Skånes Djurpark - Sälar

För cirka en vecka sedan tog jag ju en liten utflykt till Skånes Djurpark. Det var det bästa jag kom på att göra under tiden Affe var på skolan i Eslöv.
Jag hade kameran med mig, såklart, och fotade lite grann i kylan. Jag har knappt gått igenom bilderna så jag delar upp fotona i lite olika inlägg.
Här nedanför ser ni i alla fall lite sälarna.
Om jag inte minns helt fel så är de tre översta bilderna är på knubbsälar och de tre undre är en gråsäl.

Turning Torso

En sak som är väldigt svår att missa när man befinner sig i Malmö är Turning Torso, skyskrapan som ligger i Västra hamnen. Det är en ganska imponerande byggnad, men på närmare håll ser den väldigt sliten ut. Trots detta så är den endå ett måste för mig att fota när jag är på Malmö besök.

Typiskt Skåne

Sådant här utseende på små stugor och ladugårdar är så himla charmigt tycker jag och nog känns det ganska så typiskt Skåne. Just de här bilderna fotade jag i Höör, inne på Skånes Djurpark.

Outfit - Bjärred - Långa bryggan

Jacka - Adidas | Sjal -  Ester Elenora | Tröja - GeKås | Linne - Cubus | Byxor - Cubus
| Stövlar - Skopunkten | Korsring - Gina Tricot
 
Jag inser här att jag hade nästan har exakt samma kläder på mig som jag hade på de senaste bilderna jag lade upp på mig själv. Skillnaden är tröjan och linnet. Så kan det gå haha.
I alla fall, dessa bilderna tog min sambo på mig i lördags när vi stannade till i Bjärred, vid den långa bryggan.
Och nog är bryggan lång, ca 500 meter, och längst ut ligger ett litet kallbadhus. I bakgrunden kan man också se Öresundsbron.
Detta är en mycket mysig plats - under en varm sommar kväll. I lördags då vi var där var det så kallt och blåsigt att vi inte ens ville gå ut på bryggan haha.
Ja, hela helgen önskade jag att jag hade haft med mig varmare kläder och framförallt vinterjackan för fy vad jag frös.

Vårtecken

Nere i Skåne fanns det massor av vårtecken i form av snödroppar och vintergäck. Fy sjutton vad jag önskar att jag hade haft bättre och varmare kläder på mig så jag hade kunnat spendera lite tid krypandes på marken och fota blommorna ännu mer, men det var bara dessa tre foton nedanför som blev tagna lite snabbt - jag höll på att frysa ihjäl bara på de sekunderna. Jag får försöka ge mig ut på jakt efter vårblommor här i Göteborg istället och fota dem lite bättre.

'GREVEHOLM' - Hjularöds slott

Känner ni igen slottet på bilderna? Såklart ni gör det. Detta är ju nämligen slottet från julkalendern 'Mysteriet på Greveholm'. Slottet heter inte Greveholm på riktigt, i verkligheten heter det Hjularöds slott.
Byggnaden ligger bara ca 3 mil utanför Lund så tyckte jag lätt att det var värt att åka och fota det när vi ändå var i närheten.
Eftersom slottet är privatägt så var jag osäker på om man får gå in på området. Jag vågade inte chansa därför kunde jag bara fota det från vägen.

Det blir aldrig som jag tänkt mig

För mig känns det inte riktigt som måndag idag, men det är väl så för att jag fortfarande är kvar i Skåne, men ikväll blir det hemfärd till Göteborg igen.
 
Denna trippen var tänkt som en fotohelg för min del, men  det blev väl inte riktigt blivit så som vi hade planerat.  När jag och sambon kom ner till Malmö i lördags eftermiddag var det nästan storm. Det blåste så mycket och var så kallt att det nästan inte gick att vara ute så resterande tid av dagen befann vi oss mest i bilen, farandes på vägarna. Jag klagar inte över dettaför jag tycker det är mysigt att åka runt och kika, men jag hade ju hoppats kunna knäppa massor av foton också.
Söndagen startade inte bättre. När jag vaknade och drog undan gardinen från fönstret så visade det sig att Skåne bjöd på snöstorm. Tror ni jag hade packat för detta? Självklart inte. Utrustad i vårjacka och med knappt några varma kläder insåg jag snabbt att även denna dagen inte skulle kunna bli en fotodag ut. Vi beslutade oss för att dra till det relativt nya shoppingcentret Emporia och där spenderade vi största delen av söndagen.
Men idag är det måndag och visst skiner solen lite grann där jag befinner mig, men det blåser enormt mycket, så inte är det något vidare roligt att vara ute.
Affe befinner sig på en skola och där ska han vara enda fram till klockan 16.00 idag. Vad jag ska hitta på för något spännande fram tills dess, det vet jag inte riktigt just nu.

Hej då Göteborg - Hej Skåne

Just nu sitter jag i bilen på väg ner mot Malmö. Eller vi har i och för sig inte kommit längre än till Kungsbacka, men vi är på gång.
Vädret är verkligen tokfint ute, så jag hoppas att detta kommer vara hela helgen för då ska det nog kunna bli en del fotande för mig.
Vi hörs när vi hörs och tills dess får ni ha det så underbart ni bara kan.
P U S S

Min outfit en solig dag i Kungälv

Jacka - Adidas | Sjal -  Ester Elenora Linne - Cubus | Byxor - Cubus | Stövlar - Skopunkten | vit stickad kofta under jackan



RSS 2.0
Matbloggstoppen