Mösseberg - Falköping

Som jag skrivit innan, det blev ett himla farande i södra Sverige tillsammans med pappa. Efter att vi varit nere åt Öland- och Blekingehållet så for vi hem till Göteborg ett par dagar innan vi bestämde oss för vart vi skulle fortsätta, men varför åka närmaste vägen hem när man kan göra "avstickare". Vår avstickare, eller rättare sagt rejäla omväg, blev Falköping. Egentligen helt meningslöst, men lite kul trots allt. Vi stannade till i en park där det gick lite djur och det fanns ett 35 meter högt utsiktstorn.
Efter de ca 200 trappstegen upp så fick man en fin utsikt över hela Falköping och Falbygden.

Öland runt på en dag

Jaha, här kommer första skörden av bilder, denna gången från vackra Öland.
Öland kanske inte är så stort, men att åka runt ön på en dag tar ändå sin lilla tid och ger inte tillfälle till några längre fotostopp längs vägen. Vi stannade i alla fall till på några extra turistiga ställen, så som Borgholms slottsruin, de båda fyrarna, Långe Erik på den norra udden och Långe Jan på den södra och vid Lerkaka väderkvarnar.
Så, att stressa runt så här på en dag känns inte som mig alls då jag vill kunna lägga ner så mycket mer tid på fotograferingen. Jag hoppas att jag kan åka tillbaka till ön snart igen så jag kan få mer tid på mig och stanna vid ännu fler underbara platser.

Vacation tour in Sweden

Efter ca två veckor borta från Göteborg är jag åter hemma igen. Det blev en liten semester tripp ihop med min pappa. Ett himla fram och tillbaka åkande över hela södra Sverige skulle man kanske kunna säga. Först pratade vi om att vi skulle åka till norrland, men då vi inte hade så många dagar på oss så valde jag att vi skulle göra en tur till mitt älskade Skåne istället. Det landskapet alltså♥.
Men det är inte bara Skåne som vi har hunnit med att besöka utan vi har också kört Öland runt, varit en sväng in i Blekinge med Kristianopel, Karlskrona och Ronneby. Vi har också vart vid några västkustpärlor så som Smögen, Kungshamn och Skrea strand i Falkenberg bland annat. Det mest fantastiska är att vi har haft underbart väder hela tiden. Hur ofta händer det?!
 
Jag har tagit en hel del bilder under de här dagarna och förhoppningsvis har jag någon jag kan visa upp här sedan, men först måste jag gå igenom dem, och det har jag inte minsta ro till nu.
Här nedanför ser ni bilder från miljön runt camping i Bergkvara. Mamma och familjen hade sin husvagn uppställd där så de första dagarna när vi var på östkusten passade vi på att sova där.

En spontan"resa"

Först och främst, tack för alla gratulationer på min födelsedag igår. Ni är verkligen fantastiska människor.
Det blev inte så mycket firande av födelsedagen, det var ju trots allt en tråkig måndag och min familj bor så långt bort, men jag hade i alla fall min fina pojkvän som försökte göra min dag så bra som möjligt.
När kvällen kom dök pappa och lillebror upp så tillsammans med dem mumsade vi på färska räkor till kvällsmat.
 
Varför pappa och bror kom då, jo det är för att det blev bestämt att vi skulle åka på en liten spontanresa, så just nu sitter jag i bilen på väg mot en camping några mil ifrån Kalmar, där familjen har sin husvagn uppställd. Där kommer jag vara till torsdag kväll och sedan vet jag inte riktigt vart vi tar vägen.

14 juli, Grattis till mig

Egentligen är det vilken vanlig måndag som helst, men det är också min födelsedag. Jag börjar bli gammal nu och det skrämmer mig rejält, men ja, åldern märks inte i huvudet på mig och så ska det förbli, forever young ni vet.
I lördags var Affe och jag ute och försökte få till en fin "födelsedagsbild", lite såhär enbart för detta inlägget, men ja, det gick sådär får jag allt erkänna. Jag är inte speciellt photogenic haha.

Vackra vargar och såpbubblor

Att jag lyckas fånga vargarna på bild inne på Borås djurpark händer väldigt sällan, men sist hade jag turen på min sida och en av dem var framme väldigt länge. Jag hade så höga förväntningar på fotona när jag lade in dem på datorn, men ja, resultatet blev inte bättre än så här.
 
 
Denna lördagen har jag spenderat med sambon, som vanligt. Efter ett antal timmar sittandes i solen på balkongen så blev det en liten fototur i kvällssolen, men mig framför kameran för en gångs skull. Jag har inte hunnit gå igenom bilderna ännu, men jag bjuder på en så ser ni vad vi sysslat med. Vad är en sommar utan minst en kväll med såpbubbleblåsande?

Anxiety

Ta en sak i taget.

I Just Can't Wait to Be King

Nu är det nästan en vecka sedan jag var och fotade lite djur på Borås djurpark så nu är det väl nästan dags att visa del två av bilderna. Denna gången blir det foton på de magiskt vackra lejonen. Detta är också en plats jag oftast stannar vid väldigt länge - speciellt när det knallar omkring söta och busiga lejonungar♥. Fascinerande djur det där alltså.
 

Blåbärsglass

Gôrenkel Blåbärsglass
Du behöver:
3 dl grädde
3 äggulor
1 msk vaniljsocker
3 msk florsocker
3 dl blåbär

Gör så här:
1. Vispa grädde och vaniljsocker i en skål tills grädden är fast och i en annan skål vispar du äggulorna och florsockret.
2. Vänd ner grädden i äggsmeten.
3. Mosa 1 dl blåbär och passera dem genom en sil för att få ut bara vätskan.
4. Blanda i blåbärsvätskan och blåbären i glassmeten.
5. Häll allt i en gammal glasslåda med lock och ställ i frysen minst fyra timmar innan servering.

Ett litet blått bär

Eftermiddagen har vi ägnat oss åt blåbärsjakt. I över tre timmar traskade vi runt i skogen och fyllde våra små hinkar med bär. Ett par liter blåbär och en liter kantareller lyckades vi skrapa ihop.
Ikväll har jag vispat ihop en blåbärsglass och förvällt kantareller.

Dear teddy

Vilken härlig fredag jag har haft, men nu är jag så trött jag bara kan bli.Trots att Affe hade semester förra veckan så lyckades han fixa så att han kunde vara ledig största delen av idag. Detta ville jag utnyttja till max och trots att vädret inte såg speciellt lovande här hemma i Göteborg så gjorde vi en chansning och for till Borås för att gå på djurparken där. Vi hade tur, vädret höll sig på vår sida och det blev några sköna timmar inne i parken.
De flesta djuren var riktigt trötta idag och låg mest och sov, men det var roligt att gå runt och fota trots allt.
Ett ställe inne på djurparken som jag alltid lägger lite extra tid vid är björnområdet och här över har ni några av de fotona som togs där idag.

I blåbärsskogen och hemmagjord blåbärssoppa

Igår kväll kände jag att jag behövde komma ut och få lite frisk luft så vad passade bättre än att åka till skogen och gå på blåbärsjakt. Det blev inte många deciliter plockade eftersom jag mest lekte med kameran, men nu vet vi vart vi kan åka tillbaka och plocka mer om vi skulle vilja.
Ca 7 dl blev det sammanlagt, ingen mängd att skryta med, men de räckte till, efter Affes önskemål, en kanna blåbärssoppa. Det fick bli en nyttigare variant utan socker, istället använde jag sötströ (sötströ är ett sötningsmedel som har samma konsistens som vanligt strösocker, men detta är kalorifritt). Men såklart kan man använda vanligt socker om man hellre vill det.
Ingredienser:
7 dl blåbär
7 dl vatten
0,5 dl sötströ (alternativt vanligt socker)
vaniljpulver
lite potatismjöl utrört i vatten
 
Gör såhär:
1. Plocka blåbär! Haha, nej det går såklart med frusna blåbär också.
2. Koka upp vatten och sötströ/socker och lite lite vaniljpulver i en gryta (man behöver såklart inte ha vanilj i om man inte vill), tillsätt sedan blåbären och låt dem koka med i några minuter. Smaka av om soppan är tillräckligt söt, annars tillsätt lite mer sötning. Min sambo gillar när det är ganska syrligt därför har jag en ganska liten sötningsmängd, men ni kanske vill ha det sötare.
3. Sätt en sil över en bunke och sila av soppan.
4. Skölj ur grytan och häll tillbaka soppan där i. Koka upp den på nytt och tillsätt lite av potatismjölvattnet för att få soppan lite tjockare. Ta lite i taget och fortsätt tills du får den konsistens du vill.
5. Häll upp på kanna, låt svalna och ställ sedan i kylen för att bli kall (om ni nu inte vill ha varm blåbärssoppa).
 
T i p s
Vill ni hellre ha blåbärskräm är det bara att tillsätta mer potatismjölsvatten för att få soppan att tjockna till en kräm.

En vacker plats

Hej fina bloggvänner. Nu var det ett tag sedan jag tittade in här och skrev några rader. Bloggen fick ta semester ett litet tag eller den rätta anledningen är att sambon hade en veckas semester efter midsommar och då spenderade jag all min tid med honom. Det gäller att passa på, men nu ska jag nog vara tillbaka här igen. Jag saknar ju att skriva med er haha.
Under de lediga dagarna har vi inte gjort speciellt mycket faktiskt, vädret har ju inte varit det bästa precis, men några korta bilutflykter har vi gjort i alla fall. Det är extra mysigt att åka bil när regnet öser ner tycker jag.



RSS 2.0
Matbloggstoppen