Borgen i Partille

Efter att internet hade "tagit slut" i söndags och vi köpte mer så trodde jag såklart att problemet var löst, det var bara den lilla petitessen att vi köpte för lite data så det räckte under måndagen ungefär. Skrattretande, jovisst. Varken jag eller sambon har koll på hur mycket data det går åt för att göra vissa saker, så vi köpte en liten mängd som vi trodde skulle räcka för typ mitt bloggande, för liksom hur mycket kan det gå åt för det - mer än vi trodde i alla fall. Så igår var jag sur, brydde mig inte om datorn alls, men idag kunde jag inte hålla mig utan köpte ännu mer. Det blir en dyr internetmånad det här. Men nu får det vara nog, mer köper jag bara inte, så försvinner jag bort igen så vet ni varför.
 
Så tillbaka till vart vi hamnade i lördags då.
I Partille är vi lite då och då, oftast för att besöka butikerna i Allum. För ett tag sedan när vi var påväg därifrån höjde jag blicken mot himlen och fick syn på en borg uppe på ett berg. Jag vet inte om detta är något man brukar se, eller så är det bara jag som varit blind och ouppmärksam under ett antal år. Hur som helst, i lördags tog vi oss dit upp.
Efter en kort kort promenad på stigar och trappor, för mig med hjärtat i halsgroppen på grund av min ormfobi, så var vi uppe vid borgen. Efter lite googlande så vet jag nu att det faktiskt inte är en riktig borg, utan en kuliss. →Här← kan ni läsa mer om ni vill.
Trots att det nu då inte var en borgruin så är det ändå en riktigt tuff byggnad och den korta promenaden dit var också väldigt mysig så jag kommer säkert gå dit upp någon mer gång, bara för att jag kan. Något som däremot är väldigt tråkigt, det är er sorliga människor som skräpar ner sådana här platser. Hur svårt kan det vara att ta med sig sitt skräp och slänga i en soptunna?!
uppförd av kemisten och industriledaren Ernst Harbeck den yngre runt sekelskiftet 1900. Han ville att borgen skulle likna en Rhenborg så att hans tyskfödda hustru, som led av svår hemlängtan, skulle kunna sitta där uppe och titta ut över ”Rhendalen”. - See more at: http://www.partille.se/Upptack-Partille/Kulturmiljoer/Borgen/#sthash.28Bf7gZb.dpuf

Dagar då det bara inte går att.....

| Kofta - Ester Elenora | Byxor - H&M | Linne - Cubus | Skor - Converse
 
Dagar då det bara inte går att få en endaste bild okej. Precis så var det i lördags. Håret blåste, kläderna blåste och jag kände mig obekväm. Det blev inte ett rätt helt enkelt, men så här såg jag ut och inget posande på bilderna här inte.
 
I lördags hade vi först tänkt att åka till Borås för att gå på djurparken, men då vädret till en början inte såg så jätte lovande ut och jag var inte speciellt taggad för detta heller så istället satte vi oss bara i bilen och åkte på lite småvägar här runtomkring Göteborg. Efter ett stopp för lite shopping så hamnade vi slutligen uppe vid mitt slutgiltiga mål för dagen, men mer om detta kommer i ett annat inlägg..

Klarbärsaft

När jag var hemma hos pappa sist så skickade han men mig en bytta med frusna klarbär (surkörsbär?) och eftersom de inte var rensade på kärnor så valde jag att slänga dem i en gryta och koka lite saft.
 
Den här saften jag gör är världens enklaste grej och den innehåller inga konstiga tillsatser heller, bara frukt/bär, vatten och socker. Så fort saften kallnat så är den drickbar direkt och behöver inte spädas.
Eftersom att den går så himla snabbt och lätt att göra så gör jag en ganska liten sats som jag vet dricks upp på bara några dagar, därför behövs inget konserveringsmedel.
Denna saft blir ganska så syrlig, vill man ha den lite sötare så är det ju bara att öka på socker mängden lite grann.
 
Syrlig Klarbärssaft
1,5 liter vatten
1,5 liter klarbär
1,5 dl strösocker

1. Häll bär och vatten i en gryta och låt blandningen koka upp.
2. Koka bären mjuka i 10-15 minuter, skumma av väl för att få bort ev smuts. Tryck bären med en sked mot grytans kanter så att all saft rinner ur dem.
3. Sila saften genom en silduk.
4. Diska ur grytan, häll tillbaka saften i den och tillsätt sockret.
5. Låt saften koka upp igen.
6. Häll upp saften på väl rengjorda flaskor, stäng korken och låt kallna. Förvara saften kallt.

When I sat under a tree


Några mil nercabbat

I lördags vaknade jag upp gôrförkyld och med minimal ork till att hitta på något vettigt så vad passade bättre än att åka några mil nercabbat i solskenet och göra en liten miniutflykt. Affe hade i smyg varit iväg och köpt färska frallor, en loka crush citron och fixat kaffe så det enda jag behövde göra var att njuta av dagen. Jag har verkligen väldens bästa kille som passar upp på mig såhär. Detta var den mysigaste dagen på länge och jag hoppas att det kommer bli många sådana här småutflykter framöver.

Vill resa bort nu

På fotona ser ni systerhotellet till det hotellet som vi bodde på när vi var i Egypten. Jag tror det hette Resta Grand Resort.
Super snea bilder, jag vet, men inte mycket att göra åt, jag kan inte fota, så är det bara. Nej men ärligt det var inte lätt att hålla kameran stilla när det blåste så mycket som det gjorde.

För att det känns som höst

Är våren redan slut? Regnet öser ner utanför mitt fönster och det känns som om hösten är här igen.  Jag saknar snödropparnas tid. Fina fina vårblomma.

Blommande träd

Det har blivit mycket bilder på blommande träd här nu ett tag, med det får ni leva med. Denna tiden är snart över och då ska jag fota andra motiv istället.RSS 2.0
Matbloggstoppen