Polkagriskola


P o l k a g r i s k o l a

Ingredienser:
100g smör
2 dl grädde
3 dl socker
1 dl ljus sirap
polkagrisar

Gör såhär:
Smält smöret i en kastrull och blanda sedan i grädden, sockret och sirapen.
Koka smeten i ca 20 minuter. Testa konsistensen genom att göra ett kulprov (droppa lite smet i ett glas med kallt vatten och går smeten att forma till en kula är det klart). För lite hårdare kola koka längre och för mjukare och segare koka lite kortare tid.
Häll ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna och strö över ackade polkagrisar.
Låt stelna och klipp sedan kolan i bitar.

En önskan från en läsare!

Det var en tjej som undrade om jag inte kunde lägga ut receptet på hur jag gjorde den vita tryfflen och självklart kan jag det.

Citron-Lakrits Tryffel

Ingredienser:
En påse turkiskpeppar godisar
250 g vit choklad
Skalet från 1 citron
1 dl grädde
Strösselhjärtan

Gör såhär:
Krossa karamellerna i mortel. Hur många du ska använda beror på hur salt du vill ha det. Jag hade en halv påse ungefär.
Riv citronskalet.
Värm grädden i en kastrull.
Ta av från plattan häll i chokladen och rör tills allt smält.
Blanda ner godiskrosset och citronskalet.
Låt blandningen svalna drygt en timme i kylen.
Häll sedan blandningen i en spritspåse och spritsa ut små toppar i små formar.
Dekorera med ett litet strösselhjärta på varje.

Lycka till!




Ischoklad med kakao


Ischoklad består ju egentligen bara av kokosfett och blockchoklad så här kommer ett annorlunda recept.

Ingredienser:
125 g kokosfett
1 ägg
1,5 dl florsocker
0,5 dl kakao
0,5 tsk vaniljsocker
hackad rostad mandel

Gör såhär:
Smält kokosfett i en kastrull och låt det sedan svalna.
Blanda ägg och florsocker poröst och tillsätt sedan kakaon och vaniljsockret.
Rör ner det avsvalnade kokosfettet och vispa kraftigt.
Blanda i madelhacket.
Klicka ut smeten i små metall eller knäckformar och ställ dem sedan kallt.



RSS 2.0
Matbloggstoppen