När blir det höst på riktigt

Är det bara jag som tycker att det känns som att hösten inte har kommit på riktigt ännu. Här nere i Göteborg är naturen fortfarande väldigt grön och jag verkligen väntar och längtar till att träden ska bli sådär färgsprakande fina. Eller så är det jag som inte ser det.

99 dagar kvar

Ett: Att fota stjärnor är verkligen inte det lättaste. Jag gjorde mitt första försök någonsin i fredags natt och jag kan bara säga att det gick pinsamt dåligt.. Nu gäller det att läsa på ordentligt och göra nya försök. Kom gärna med tips.
 
Två: Har jag talat om för er att vi bokat en resa till Paris?  Idag är det 99 dagar kvar tills avresa.
Nyår i Paris, det ska bli otroligt.
 
Tre: Igår startade vi dagen med att gå på en förhandsvisningsfilm - Pojken med guldbyxorna. En helt okej film enligt mig, med lite lilla jönssonligan känsla över den.
 
Fyra: Fotoinspirationen har fortfarande inte kommit tillbaka. Någon som är fylld med idéer som vill dela med sig?
 
Fem: Söndagsångest.

Att vara på fel plats vid fel tillfälle

Runt 20 tiden igår kväll fick jag ett sådant där ryck att jag bara måste ut. Kameraväskan togs med och vi begav oss till Klippan, ett område jag aldrig tidigare har fotograferat vid. Jag vet inte hur många gånger jag har sagt att dit måste vi ju åka, men sen har det aldrig blivit av så detta var faktiskt ett premiärbesök för området överhuvudtaget. Hit kommer det nog bli många turer nu ett tag framöver haha. Alltså jag måste verkligen lära mig att sluta skjuta upp saker.
 
Det blev bara ett väldigt kort stopp igår, ca en halvtimme, men det var en välbehövlig halvtimme. Betydligt lugnare än händelsen i tisdags kväll. Haha, alltså det var det dummaste jag varit med om på länge.
Jag hade varit och tränat och efter varje träningspass avslutar jag alltid med att basta, för att komma ner i varv och bli sådär härligt avslappnad.
Håret var nerkladdat i inpackning och jag hade typ slumrat till där inne i värmen - då går brandlarmet. Helt galet uppstressande situation måste jag säga.
Så det var bara att rusa ut ur bastun, på med de viktigaste kläderna, slänga ner det andra i väskan och så ut ur huset.
Jag var själv på gymmet, men träningslokalen ligger i ett hus där andra företag håller till så det var ju sådär lagom kul att komma ut i den folksamlingen när jag såg ut som jag gjorde.
Nu var det ju som tur var bara ett falsklarm, men ändå, det förstörde min kväll haha. I efterhand kan man bara skratta åt det. Snacka om att vara på fel plats när larmet går.

Alla ekipage från citytravet i Göteborg

För ca en månad sedan, 14 augusti för att vara exakt, så gick ju Citytravet här i Göteborg. Ni vet travtävlingen som gick på en gata mitt inne i centala Göteborg. Det är först nu jag har gått igenom bilderna jag tog lite noggrannare. Det var så himla roligt att fota trav, men jag lyckades inte speciellt bra så detta är en sak som jag vill öva på fler gånger.
Här nedanför kommer foton på alla startande ekipage.
Vill in veta vem som vann så kan ni läsa det →här←.
1. JOCASTA LANE 
kusk: JOHNNY TAKTER
2. MAX PRIX
kusk: ANDERS SVANSTEDT
3. MILLION
kusk: JOAKIM LÖVGREN
4. NERONE BIGI
kusk: VEIJO HEISKANEN
5. NEW ESTEREL
kusk: JENNIFER TILLMAN
6. REGINA ONE
kusk: BO FALSIG
7. STRONG REASONS
kusk: BJÖRNA GOOP
8. MAFFIOSO FACE
kusk: LUTFI KOLGJINI

Valvaka

Hela dagen har det tjötats om politik, partier och val och nu börjar jag bli smått trött på det här men snart är det över. Valvakan är i full gång och det ska bli spännande att se slutresultatet. Jag hoppas att alla ni som får rösta faktiskt har tagit chansen och gjort det. Själv drog jag mitt strå till stacken förra lördagen.

Öde Skrea strand

Idag när jag vaknade mådde jag inte alls bra, jag var yr och matt, men trots detta valde vi att göra en liten spontanutflykt till Falkenberg. Tanken var att jag skulle hitta lite ny inspiraton för att fota.
Framme i Falkenberg hamnade vi först vid ett ställe som heter Fynda köpcenter. Detta var ett ställe jag aldrig tidigare hört talas om, men det väl värt att besöka. Där inne bland alla fina saker spenderade vi lätt en timme och med mig hem fick jag en ny lampa och ett syskrin - jag som inte ens syr haha.
 
På grund av mitt mående blev det enda fotostoppet för dagen Skrea strand. Det blev inte många bilder tagna för jag orkade inte engagera mig, men att få promenera i sanden och andas lite havsluft var bra för själen.
Tänk, i somras när jag var här var det så fullt med folk att man knappt kunde gå på stranden, nu var det i princip öde. Vilka kontraster.

Ales stenar

Att blicka tillbaka kan få känslorna att svämma över.
Jag saknar min och pappas skåne vecka väldigt mycket. Affe och jag hade tänk ta oss en Skånehöstweekend nu i september, men tyvärr finns inte möjligheten att klämma in det just nu hur mycket jag än önskar och vill.
Här är några bilder från sommarens besök vid Ales stenar. En typisk turistplats, men ack så vackert det är där (vilket inte framgår av mina foton).

Röd panda

Då var det torsdag idag då. Jag vet inte, men den här veckan har på något sätt känts väldigt lång och jag har varit på ganska dåligt humör så nu längtar jag bra mycket efter helg.
Något som stressar mig är att jag skulle behöva ge mig ut och fota en del, för jag har verkligen inga bilder att publicera på bloggen, men fotoinspirationen är som bortblåst så vi får väl se hur det går. Jag får väl gå igenom någon mapp på datorn annars, där finns säkert någon ovisad bild haha.
 
Och på tal om ovisade bilder..
Trots att det har varit en fin sommar i år så har jag bara varit på Borås djurpark en gång för att fota djuren. Det var i början av juli om jag inte minns helt fel och nu börjar suget av att åka dit igen komma, men jag är tveksam till om det blir något mer besök detta året.
Just de röda pandorna är djur jag brukar ha otur med för oftast har de bara vart framme någon kort sekund och därför varit totalt omöjliga att fånga på bild, men vid mitt senaste besök så var de framme en bra stund och jag hann klicka några foton.

"Läppstiftet" och Barken Viking

I lördags gav jag mig upp på Göta älvbron för nya fotograferingsförsök på "läppstiftet" och Barken Viking, båten. Förra gången glömde jag stativet, denna gången hade jag glömt att ladda batteriet i kameran. Alltid ska det vara något som ställer till det. Så efter några klick kände jag mig mest stressad och gav upp och bestämde mig för att återvända en annan kväll - med både fulladdat batteri och stativ. Tredje gången gilt helt enkelt.
Detta var första gången det blev en broöppning när vi befinner oss på bron (eller rättare sagt på en trappa på väg ner från bron)↓
Samma vinkel, olika vitbalansinställningar↓

Fyra från Lisebergshjulet

Helgen är över ännu en gång och hos oss har den varit ganska så händelselös.
Lördag: Vi gick upp skapligt tidigt och passade på att åka och förtidsrösta. Detta var vår viktigaste punkt för denna helgen och det känns skönt att ha det gjort, slippa trängas på valdagen med övriga människor.
Kvällen ägnade jag åt lite fotografering, i form av lek med slutartider, och resultatet ser ni här ovanför↑.
Söndag: Pyjamasdag, heladagen.

Cypern - Sista bilderna

Den sista dagen på vår resa så valde vi att boka en liten utflykt med en Coca Cola båt, så alla bilder i det här inlägget (bortsätt från den översta) är fotade från den.
Turen gick först bort mot "spökstaden", men man fick bara se den på långt avstånd för redan vid buffertzonen var båten tvungen att vända. Tråkigt som tusan för jag hade hoppats på att man skulle komma mycket närmare. Åker jag  tillbaka till Cypern någon gång så ska jag nog se till att vi bokar en utflykt som tar oss dit via land istället.
När båten hade vänt fortsatte färden mot Cape Greco och där stannade vi för en stunds bad och snorkling. Mitt i allt glömde jag helt bort att fota, men det är ju så, jag ville ju njuta av turen också. Efter snorklingen åkte båten tillbaka till Fig Tree Bay igen. Hela turen varade kanske 2,5 timme ungefär så det var en lite lagom utflykt.

Cypern del 5 - night in Fig Tree Bay

Det blev såklart en hel del kvälls och natt fototografering under vår resa, men de flesta bilderna blev mest skräp och är raderade. Detta hade jag räknat med, för att kunna fota fina bilder i mörker så är ett stativ nästan ett måste och det var ju inget jag hade med mig ner till Cypern. Men det här resultatet får duga för jag kunde inte få det bättre.

Cypern del 4 - Protaras "Fig Tree Bay"

Alltid när jag kommer hem efter en resa och går igenom bilderna jag har tagit så blir jag så besviken på mig själv. Många bilder är mest trams och egentligen helt meningslösa, men jag antar att "motivet" kändes kul just för stunden att fotografera. Sen är det väl kanske så att bilderna betyder mer för mig och Affe än vad de ger i värde för andra att se på.
Bilderna i detta inlägget är tagna i "Fig Tree Bay" området. Den översta är på vårat hotell.

Cypern del 3 - Nissi Beach, Ayia Napa

Idag önskar jag att jag hade fått ligga i solen på någon strand i Cypern, men jag får nöja mig med min soffa.
Åker man till Ayia Napa är ett besök på Nissi beach ett måste. Det sägs att den här stranden är en av Europas vackraste och nog är det fint här med den vita sanden och det klara, turkosfärgade vattnet.RSS 2.0
Matbloggstoppen