Hemma från en tur på ön♡

Jag har haft en underbar kväll. Jag har suttit på klipporna och tittat ut över havet, andats in den friska luften och bara njutit av lugnet. Jag verkligen älskar att befinna mig ute på ön.
Himlen har varit molnfri. Solnedgången var vacker som alltid. Här trivs jag.

Borås Zoo - Brunbjörn

Jag brukar i stort sett aldrig redigera mina bilder, men ibland gör jag dem till sepia, sådana foton är något jag är svag för. Gammaldags och fint.
Dessa fotona på björnarna tog jag förra lördagen då jag och sambon åkte till Borås för ännu ett varv inne på djurparken. Det var tredje gången för i år faktiskt haha. Jag får inte nog med att kika på gulliga djur.

Marängtårta med Hallonmousse och Limegrädde

Då jag inte gjorde någon tårta till min födelsedag så slängde jag ihop en nu i veckan. Tokenkel - Hallonmousse i mellan två marängbottnar, toppad med limegrädde, hallon och mörk choklad.
 
Marängbotten
3 äggvitor
2 dl socker
3 dl rice krispies
 
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispningen. När du fått en tjock, blank marängsmet vänder du i rice krispies.
3. Bred ut smeten på bakplåtspapper till två runda bottnar.
4. Grädda bottnarna i ca 1 timme och låt dem sedan svalna.
 
Hallonmousse
1,5 gelatinblad
200g hallon (tina dem om du använder frusna)
2 äggulor
1 dl florsocker
1 dl vispgrädde
 
1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
2. Mosa hallonen och värm hälften i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i de varma hallonen, rör sedan i resten av hallonen.
3. Vispa äggulor och florsocker pösigt i en bunke och vispa grädden i en annan bunke.
4. Rör ner hallonen i äggvispet och vänd tillsist ner grädden.
5. Låt stå kallt i minst 2 timmar.
 
Limegrädde
3 dl grädde
1 lime
 
1. Vispa grädden.
2. Tvätta limen och finriv skalet från den. Blanda ner det och saften från halva limen ner i grädden.
 

Homemade with love

Hemkokt saft! Ibland kan jag vara huslig jag också, till sambons stora förtjusning.
Båda de här safterna går att dricka precis som de är, utan att spädas med mera vatten.
Jag valde att koka en mindre sats saft som dricks upp ganska så snart, då behövs inget konserveringsmedel tillsättas.
Kryddig Rabarbersaft
2 liter vatten
1 hel kanelstång
0,5 tsk finmalen ingefära
2 liter rabarber i små bitar
2 dl strösocker

1. Häll vattnet, kanelstången och ingefäran i en kastrull och låt blandningen koka upp.
2. Tillsätt rabarbern och låt de koka upp på nytt.
3. Sjud saften i 15 minuter på svag värme.
4. Sila saften och vispa i sockret.
5. Häll upp saften på väl rengjorda flaskor, stäng korken och låt kallna. Förvara saften kallt.
 
Körsbärssaft med vanilj
2 liter vatten
1 hel vaniljstång
2 liter körsbär
2 dl socker

1. Skölj körsbären och lägg dem i en gryta tillsammans med vaniljstången. Häll på vattnet och låt koka upp.
2. Koka bären ca 15 min, skumma av väl. Tryck bären med en sked mot grytans kanter så att all saft rinner ur dem.
3. Sila av saften och häll sedan tillbaka den i den rengjorda grytan.
4. Låt koka upp. Rör ner sockret och rör tills det löst sig.
5. Häll upp saften på väl rengjorda flaskor, stäng korken och låt kallna. Förvara saften kallt.

14 juli - Frankrikes nationaldag och...

Outfit från igår kväll.
Poncho - Hotline | Leggings - Cubus | Linne - Cubus | Skor - Ellos
 
Ännu ett år har passerat och jag har inte blivit ett dugg klokare, snarare så har jag förlorat en hel del på vägen. Det är inte längre roligt att fylla år, snarare tragiskt. Men idag ska jag inte sörja, det finns så många andra tillfällen för sådant. Idag ska jag leva.

Norge, Strömstad och Trollhättan

De senaste dagarna har det verkligen varit fullt upp här och ännu en gång har jag valt att lägga bloggen åt sidan.
I torsdags kväll dök min pappa upp och sedan blev han kvar ända tills i går.
I fredags satte vi oss i bilen och åkte över till Norge en liten kort sväng. Vädret var regnigt när vi lämnade Göteborg på morgonen och jag var frusen och hade pälsat på mig rejält med kläder↑.
På hemvägen gjorde vi ett stopp i ett underbart och soligt Strömstad och passade såklart på att strosade lite längs hamnen där. Där i värmen ångrade jag verkligen mitt klädval för dagen haha.
Även lördagen lämnade vi Göteborg men denna dagen for vi upp till Trollhättan istället. Där blev det ett besök på Saabmuseet (efter sambons önskan) och så var vi såklart nere vi slussarna och fallen.
Många av våra kvällar har spenderats här i Hummerviken, på klipporna vid havet

I den småländska skogen

Från en kväll i våras.
Underbart väder, vackert ljus. Så lugnt och fridfullt.



RSS 2.0
Matbloggstoppen