Vår alla ♥-dag

Hej på er raringar! Hoppas att ni har haft en fin helg och en trevlig alla hjärtans dag.
Jag och sambon firade inte alla hjärtans dag så storslaget precis, men vi fick en mysig dag tillsammans och mer begär ingen av oss.
Vi började dagen med en gó frukost med lite varma baguetter och kaffe. Framåt förmiddagen stod sedan en lägenhetsvisning på schemat. Den visade sig dock inte falla varken mig eller Affe i smaken så det blir inget bud på den.
Ni skulle bara veta hur trött jag är på att åka på visningar nu. Vi vann faktiskt en budgivning för ca 2 veckor sedan på en mysig lägenhet med kakelugnar och fina trägolv. När jag trodde att turen äntligen var på vår sidan så drar sig säljaren ur och bestämmer sig för att de inte ska sälja trots allt. Idioter! Det är inte lätt att gång på gång ta nya tag och leta vidare, men vad har vi för val om vi vill köpa något nytt?
 
Jaja, efter den visningen då så åkte vi ut till havet och där träffade jag på lite svanar som fick bli motivet för fotograferandet denna dagen. Mycket mer än så blev det inte.
 
Vi avslutade kvällen med att äta trerätters på Jensen´s Bøfhus. Min mat var mycket god. Jag valde räkcocktail till förrätt, kyckling till varmrätt och cheesecake till dessert. Jag kände mig som en boaorm hela natten sedan haha.

En helt vanlig cheesecake

Semletider i all ära, men nja en semla är inget jag sätter tänderna i direkt.
Som jag skrev förra veckan så bakade jag ju en cheesecake och bjöd familjen på, här nedanför kommer receptet.
Vaniljcheesecake
 
Du behöver:
300 g digestivekex
150 g smält margarin

6 dl crème fraiche
750 g philadelphia färskost
4 ägg
400 g kondenserad mjölk
2 msk vetemjöl, siktat
1 vaniljstång

Gör såhär:
1. Värm ugnen till 175°.
2. Klä en form med bakplåtspapper. Jag använde mig av en  Ø 28 cm form med löstagbar kant, men en med Ø 26 cm fungerar också.
3. Krossa digestivekexen till smulor, antingen i en matberedare eller gör som jag lägg kexen i en plastpåse och krossa dem med en kavel.
4. Smält margarinet och blanda detta med kexsmulet. Tryck ut massan i botten på formen.
5. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna med en kniv.
6. Rör ihop crème fraiche, philadelphia ost, ägg, kondenserad mjölk, vaniljfröna och siktat mjöl.
7. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 75 minuter.
8. Ta ut, låt svalna och sätt sedan kakan i kylen. Låt den stå där i minst 4 timmar, men helst över natten.
(Kakan kommer vara lite dallrig när man tar ut den ur ugnen och det är så den ska vara. Den sätter sig när den kallnat).
9. Servera med valfri sylt och/eller bär.

I n s p i r a t i o n - T A C K !!

Hej alla glada. Här bakom denna skärmen sitter en som inte är speciellt glad. Jag känner mig verkligen helt ur balans och jag har inte direkt lust att göra någonting, men vad gör det om hundra år.
 
Något annat som stör mig så himla mycket nu är den där förbaskade bildbristen jag har. Det är i stort sett bara kossebilder jag fotat de senaste omgångarna jag har varit ute. Det finns ju hur mycket andra motiv som helst runt omkring mig, men ändå är jag helt blind.
Åh inspirationen när kommer du tillbaka?!

Smålandshelg

Efter en vintrig helg i Småland så var det nästan en besvikelse att komma hem till Göteborg igen och mötas utav barmark. Jag hade inte kunnat tänka mig att snön skulle försvinna under de dagarna jag var borta.
 
Vi stack ju till Småland redan i torsdags kväll och vår tanke var att vi skulle passa på och nyttja fredagen till en mysig dag med längskidåkning.
Eftersom lillasyster var hemma på fredagen så frågade jag om hon ville hänga på, vilket hon såklart ville och vi bestämde oss för att ta hennes bil, som faktiskt har ett gammalt skidräcke man kan sätta på taket. Precis som ni vet så blir ju inte alltid dagarna som man har tänkt sig. Vi kom så långt att vi hade fått på oss pjäxorna, fäst skidorna på taket och brummat iväg en mil ungefär, där bestämmer sig syrrans bil för att dö. Mitt i en vägkorsning.
 
Vi gjorde aldrig några mer försök till att åka skidor denna helgen. Lördagen valde vi att tuffa rurnt i de småländska skogarna med bilen. Jag försökte hitta fotoinspiration, men trots att snön låg fint så blev det inte mer än några bilder. Jag vet inte vad det är med mig.
 
Jag hade en bra helg i alla fall. Mycket familjemys och firande av lillebror, sällskapsspelkväll hos en av mina bästa vänner och filmkväll med storebror och hans lilla familj.

Bollekollen

Ikväll stoppade jag med mig kameran och stativet och åkte ut i hopp om att kunna fota lite, men min inspiration är som bortblåst. Vart beger man sig och fotar på kvällen när det är mörkt ute? Tips?!
Efter att ha kört en bit så hamnade vi vid skidbacken i Bollebygd. Anläggningen har varit i oerhört dåligt skick i flera år, men nu äntligen är det några som ska rusta upp här så att det kan bli åkvänligt igen. Jag pratade lite med en av drivkrafterna bakom det här och egentligen var det tänkt att de skulle öppna till nästa vinter, men eftersom det blev lite kallt och snöigt nu så är deras mål att hålla öppet under sportlovsveckan redan i år. Snökanonen sprutade snö för fullt och jag hoppas att vädret håller sig såhär nu så att det ligger kvar. Jag blev själv väldigt sugen på att åka lite utför, men jag tänker inte riskera att skada mig innan vi åker till Lanzarote, så det får vänta till nästa vinter.

Hungriga kossor

Ibland är det mer givande att åka till kossorna och ibland slutar det som det gjorde i söndags, med en väldigt liten bildskörd på kameran.
Några av dem stod som fastfrusna i samma position hela tiden, kalven Elof och hans mamma låg inne i stallet och sov och de övriga stod med huvudet i maten. Det var bara tjuren som kom fram och hälsade. Jag tror nog att jag ska bege mig till dem idag igen och se om de är lite mer aktiva, vilket jag i och för sig tvivlar starkt på haha.

Vinter i Göteborg

Då har vi åter igen ett vinterlandskap här i Göteborg och denna gången hoppas jag att snön kan ligga kvar ett tag. Det är så tråkigt när det töar bort på en gång.
Även om jag är sommarmänniska, och längtar efter vår, så är jag glad för de här vinterdagarna vi får. Äntligen något som bryter av mot regnet.
 
I lördags förmiddag packade jag ner kameran och tog mig till Härlanda tjärn för en liten fotopromenad. Det kanske inte var den vackraste vinterdagen, solen saknades, men det var mysigt att trampa i något annat än vattenpölar och lera. Det är ett sådant härligt ljud att höra snön krispa under skorna.
 
Under kvällen fotade jag även några bilder på Gunnebo slott. Det är lika läskigt varje gång att vara vid ett slott på kvällen. Jag vågar aldrig gå riktigt nära haha.



RSS 2.0
Matbloggstoppen