Snart är jag där, i Egypten

Om ni bara visste vilken skitkväll jag har haft idag. Kvällen som jag hade hoppats skulle bli lugn och avslappnad slutade i smått kaos men tårar, panik och allt som hör till. Men ja, problem är väl till för att lösas så det slutade med att jag och sambon nu ikväll fick panikköra halva vägen till Småland, för att möta upp min papp och tillbaka igen. Nu är vi precis hemkomna och alldeles strax ska jag gå och lägga mig för att försöka sova någon timme innan vi måste upp klockan 03.00 igen för att åka till flygplatsen.
 
Nu tänker jag ta semester från a l l t.
Jag kikade in prognosen för vädret den kommande veckan och det ser ju riktigt lovande ut.

Vitsippor

Jag hade ju lovat mig själv att försöka fota lite blommor i helgen och efter att ha stött på vissna snödroppar och halvdöda krokus så hade jag lite tur för jag hittade vitsippor. De var inte många, och de växte på ett riktigt dåligt ställe för att jag skulle kunna få bra bilder på dem, men de fanns där och bara det gjorde mig överlycklig.

Alltid denna resestress!

Hej raringar!
De senaste dagarna har mycket av mitt fokus legat på vår kommande resa. Tiden tickar ner och dagarna innan avresa stressar jag alltid upp mig till max och sedan släpper inte det för än vi kommit ner, checkat in och stängt dörren om oss på hotellrummet. Först då börjar jag andas igen. Det vill säga att just nu jobbar min hjärna på högvarv med att komma på alla tänkbara negativa situationer som kan uppstå.
Det enda jag är relativt lugn över just nu är packningen. Det mesta är faktiskt klart och det är för en gångs skull minimalt med kläder nedpackat. Jag menar, hela veckan kommer jag ju mest ligga i vattnet, iklädd ovanstående utrustning och bikini då såklart, och då känns det onödigt att packa i massor som inte kommer användas. Så det lär inte bli några självproträtt på mig under denna resan, i alla fall inga som kommer visas här.

Hemma

Något jag hade hoppats på när jag åkte till Småland denna omgången var att mamma skulle fått mer vårblommor i trädgården och att jag skulle få tid över till att ge mig ut att fota lite, men så blev det inte. Tiden gick åt till jobbet och det hade faktiskt inte uppkommit så mycket mer blommor än de få snödropparna som fanns sist. Inte mycket att göra något åt.
Jag hann i alla fall fota några nya snödroppsbilder och ett fåtal bilder på min hund, men de fotona har jag inte kikat på ännu.
Blir det bra väder till helgen så ska jag ge mig ut på blomjakt här i Göteborg och hoppas på bättre tur.

Müslibars - Ananas/Kokos/Apelsin

Ni vet, jag skrev ju för ett tag sedan att jag hade bakat müslibars men jag glömde helt bort att dela med mig av receptet till er så här nedanför kommer det.
Ingredienser ger ca 10 st:
2 dl havregryn
1 dl cashewnötter
0,5 dl solroskärnor
0,5 dl pumpakärnor
0,5 dl linfrön
0,5 dl kokos
1 dl torkad ananas
1 dl färskpressad apelsinjuice (1-2 apelsiner)
1 dl turkisk yoghurt
1 nypa salt
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 110°.
2. Grovhacka den torkade ananasen och nötterna.
3. Pressa apelsinerna så du får 1 dl juice.
4. Blanda ihop alla ingredienser till en "deg".
5. Forma till snygga bars och lägg dem på en plåt med bakplåstpapper.
6. Grädda i ugnen ca 1,5 timme och låt dem sedan svalna.
7. Förvara dem i kylskåpet.RSS 2.0
Matbloggstoppen