Efter bra väder kommer dåligt väder

Efter ett par dagar med underbart väder så är det idag åter igen grått och tråkigt ute. Varför kunde inte värmen och solen stanna kvar ett tag till? Jag mår så mycket bättre när det är fint väder och jag är nog inte ensam om det.
Idag är det Valborg, en dag jag brukar se som vilken annan vardag som helst. Det blir nog samma sak i år, även om det hade varit mysigt att kika på en brasa eller varför inte chalmerscortégen. Men nej, jag har ingen lust alls att trängas med massa människor.

Black flag

Såhär vajade den svarta flaggan nästan varje dag när vi var i Egypten. Det vill säga, badförbud..

Min vackraste♡

Igår berodde min frånvaro på bloggen inte på tidsbrist, nej jag hade hur mycket tid som helst egentligen, däremot var jag mer eller mindre sängliggandes då jag fick grymt ont i njuren - igen.
Jag har ont i min njure var och varannan dag, men vissa dagar är det sådan extrem smärta att det knappt går att stå ut och precis så var det igår. Tur att jag hade världens mysigaste sällskap av min fina Tila↑. Vad vore jag utan dig.

Påskafton

(bild från förra året)
 
Så, glad påsk på er då! Tänk vad tiden har gått egentligen, det var ju inte längesedan det var jul.
Jag och sambon är i Småland över helgen och firar med min familj, men redan imorgon tänkte vi åk hem igen så det blir ett kort besök, men bättre något än inget.
Dagen idag kommer inte att bli något speciell egentligen. Lite påskmiddag och mys med syskonen, det är allt.
Hoppas ni får en fin helg.
Puss och kram

En gul hund

Tisdag idag.
 Jag vet inte hur många gånger jag faktiskt tänkte sätta mig vid datorn igår, men hela tiden kom det någonting i mellan och när jag slutligen på kvällen satt inne på Affes jobb med tid över då insåg jag att jag hade glömt den där lilla "internet pinnen" hemma. Suck.
Det känns i alla fall som att det blev mycket gjort igår. Bilen fick på sig sommardäcken, vi lyckades storhandla och jag fick till ett härligt träningspass på kvällen. Idag blir det inte en lugn dag heller. Klockan 17 kommer en mäklare hit för värdering av vår lägenhet, fast det där lämnar jag över till Affe. Själv tänkte jag smita ut och ta med mig hunden på en promenad istället. Däremot borde jag väl ta ett varv med snabeldraken innan hon kommer för att få upp de värsta pälstussarna från golvet.
Efter värderingen vankas det även påskbad för Tila. Hon är just nu snarare gul än vit.
Det där badet, torrblåsandet och borstandet tar ju ett par timmar att genomföra, men förhoppningsvis ska det la bli lite tid över till att åka och träna också.
Där har ni min dag.

Lingonmousse till dessert?

Vad gör Patricia när hon hittar en förpackning med lite frusna lingon i frysen. Jo hon experimenterar fram en liten nyttigare variant på mousse.
 
Ingredienser 4 port
4 dl lingon (tinade)
2 gelatinblad
3/4 dl Ica sötströ
1 äggvita
1 msk Ica sötströ
3 dl kvarg
 
Gör såhär:
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter.
2. Mixa lingon och 3/4 dl sötströ. (Sötströ är ett sötningsmedel som har samma konsistens som vanligt strösocker, men detta är kalorifritt).
3. Koka upp lingonblandningen i en liten gryta, ta grytan från värmen, krama ur gelatinbladen och rör ner dem. Låt detta kallna.
4. Vispa äggvitan och 1 msk sötströ till ett fast skum.
5. Blanda ihop "lingonsåsen" med kvargen och vänd sedan ner äggvitan försiktigt.
6. Dela smeten i 4 portionsglas/skålar ( i mitt fall kaffekoppar) och ställ i kylen 3-4 timmar.
 
* I portion innehåller ca 90 kcal.

Sunrise in Marsa Alam

Fast jag varit hemma i Sverige sedan torsdags kväll så har inte tiden för att sätta sig framför datorn funnits alls - inte lusten heller. Jag hade med mig datorn på resan, och det fanns faktiskt gratis wifi i hotell lobbyn vilket jag valde att inte utnyttja. Är jag på semester så är jag och då vill jag njuta av annat. Ärligt talat blir jag ganska trött på sådana personer som alltid måste uppdatera hela tiden. Det fanns hur många som helst som sprang fram och tillbaka med sina telefoner hela dagarna och på kvällarna satt folk som klistrade i lobbyn. Vilket trevligt resesällskap de måste ha varit.
 
Resan har på det stora hela varit bra. Några saker hade väl kunnat vara bättre, så är det ju nästan alltid.
Hotellet vi bodde på, Resta Reef Resort, låg kanske lite väl avsides vilket gjorde att vi knappt lämnade hotellområdet, fast det var ett rent och fint hotell och personalen var trevlig så vi hade det inte dåligt med boendet på något sätt.
En annan sak som drog ner veckan lite var vädret. Jag är ganska kräsen så enligt mig hade det gärna fått vara bättre. Visst, solen sken och det var relativt varmt men eftersom det var så fruktansvärt blåsigt gjorde det att jag inte upplevde det så varmt som jag hade önskat mig. En förmiddag fick vi till och med regn, vilket är helt galet med tanke på att det regnar i genomsnitt 10 dagar i Egypten per år, om ens så mycket.
Blåsten resulterade i att de svartflaggade snorkling från bryggan alla dagar utom en, vilket var en väldigt stor besvikelse för oss. Det var verkligen helt fantastiskt där ute så synd att vi bara kunde göra det en dag. Men man fick se mycket fina fiskar bara genom att snorkla från stranden också.
Hur som helst, det var skönt att komma hemifrån en vecka, jag fick njuta av sol och värme och jag hann bränna sönder mig rejält också så allt är som det borde.RSS 2.0
Matbloggstoppen