Tips!! Variera Tacomyset med en Tacotårta istället

Hur många är det inte som äter tacos i någon form på på fredagskvällarna? Jag förstår er, det är gott och det är himlans smidigt att ordna till och kräver med andra ord inte så mycket förberedelser, men varför inte variera tacosen lite och göra en tacotårta istället.
 
På mina bilder så har jag gjort själva tårtan i en liten portionsform med löstagbar kant, men ska man göra till flera personer så gör man den ju lättast i en större form.
I princip är det bara mjuka tortilla bröd, varierat med lager av tacoköttfärssås och oströra (en blandning av creme fraiche, majonäs, riven ost, paprika tärningar, salt och peppar).
Börja med ett bröd i botten av formen, på med köttfärssås, bröd, oströra, bröd och så bygger man vidare i några plan, avslutar med är ett lager oströra. Sedan är det bara att gratinera den i ugnen, 200° i ca 20 min. Servera med en god sallad!

Last November

Sista november, vart tog alla dagar denna månaden vägen?
Jag känner att jag inte har hunnit uträtta något vettigt alls, men samtidigt är jag ganska så glad att november snart är slut för enligt mig så är detta den tråkigaste månaden på hela året. Speciellt nu när den har varit extra regnig och grå.
Men iallafall, idag är det fredag och som vanligt ska det bli helt underbart med helg. Mina planer är i och för sig inte många, lugna oplanerade myshelger är det jag gillar bäst. Troligtvis kommer det bli några träningstillfällen med badminton, sedan om vädret är fint tar vi nog en promenad inne på Lisebergs julmarknad. Längre än så vet jag inte, och behöver inte bry mig heller. En minut i taget.

Här har vi höst året om

Här i Göteborg har vi inte längre fyra årstider, snarare en - höst året om. När är det dags för hösten att övergå till vinter istället? Det är ju ändå november nu så lite kyla, frost och snö hade gärna fått ersätta regnet som öser ner utanför, idag också. Regndropparnas smattrandet mot rutorna är väl i och för sig ganska så mysigt, men att veta att jag ska behöva gå ut i det där ovädret gör mig inte alls vidare motiverad till att ens försöka ta tag i dagen
Detta är en bild från en av de få vackra höstdagarna i år - galet blåsigt där vid havet

Björnkram


Jul på Liseberg 16 november

Eftersom det regnade så mycket i fredags när jag var inne på Liseberg så blev det knappt några foton tagna, men här får ni se de få som blev. Haha, det blev mest på det där förbaskade hjulet nu igen, men jag gillar det och det får ni stå ut med. Lite illa kanske att jag inte tog ett endaste på "julgranen". Men det blir fler turer så det lär nog trilla in bilder på den fram till jul, var så säkra.

Liseberg - i regn.

Idag var det premiäröppning av årets julmarknaden på liseberg - i ösregn. Ja det var verkligen inget lyckat väder att strosa där inne någon längre stund och inte kände jag för att fota speciellt mycket heller, så jag hoppas på en finare dag längre fram, närmare jul och förhoppningsvis en dag med lite snö så man kan få lite julkänsla.

Öppning av jul på Liseberg idag!

Öppning av årets jul på Liseberg är det idag och nog ska jag försöka att ta mig dit. Fota lite grann och bara mysa runt. Undra hur många rundor där inne jag kommer vara i år. Men ja, bättre sätt att få lite julstämning i kroppen finns knappast.
Här är nedanför ser ni två bilder från förra året.


Rally - Novemberskölden 2012

Ja, i lördags var jag ju ute i skogen och fotade lite lite rallybilar. Här är ett plock av fotona som jag tog då.RSS 2.0
Matbloggstoppen