När det fortfarande var vackert

Nu när den vackra delen av hösten är förbi och dagarna i stort sett bara är grå och mörka så längtar jag efter snön. Landskapet blir så mycket vackrare och ljusare när det är helt vitt på marken och rimfrosten klär träden. En riktig norrlandsvinter önskar jag mig i år.

En lugn helg

bild från småland
 
Det här var första helgen på flera veckor där jag inte har haft något inplanerat. Det var faktiskt himla skönt att bara kunna vara på hemmaplan lite och största delen av tiden har vi ändå varit mest hemma i lägenheten. Under lördagen åkte vi en liten kort sväng till Ikea.
Det har blivit en del mys framför tv:n och så har vi kikat på resor. Tyvärr är det inte möjligt att boka något just på sekunden, men att drömma sig bort är inte helt fel.

Tomorrow is a new day

Det har varit en lång mörk dag, men snart är den över och imorgon är det nya tag som gäller..

Kamari beach

Just nu önskar jag mig tillbaka till vackraste Santorini. Dagarna var så mycket lättare att hantera där nere..

Hemmagjord granola

Min fina sambo vill gärna äta müsli till frukost och kvällsmat så idag har jag knåpat ihop en egen liten blandning. Fördelen med att göra egen granola är ju att man kan komponera den exakt hur man vill och den går ju att variera på så många olika sätt. Att Affe sedan tycker att det blir så galet mycket godare med hemmagjord gör att jag mer än gärna lägger lite tid på det här.
Här ser ni vad jag blandade i denna gången.
4 dl havregryn
1 dl pumpakärnor
1 dl krossade linfrön
1 dl solroskärnor
1 dl riven kokos
1 dl kokoschips
2 dl bananchips
20 torkade aprikoser
1 citron (skal och lite av saften)
Honung
 
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Blanda ihop alla torra ingredienser, utom aprikoserna och bananchipsen.
3. Ös i massor av honung, citronsaft och citronskal.
4. Grädda i ugnen ca 20-30 minuter. Rör om då och då och vakta noga så att det inte bränns.
5. När grynen svalnat tillsätt bananchipsen och hackade aprikoser.
6. Förvara din granola i en fin burk.

Jakriborg

Strax utanför Lund ligger orten Hjärup och där finner man detta mysiga bostadsområder Jakriborg. Husen är uppbyggda i medeltida stil och att gå runt där i området känns som om att promenera i en medeltida liten stad. Oerhört charmigt är det.

Jag trivs bäst i öppna landskap, nära havet vill jag bo.

Några foton från Skåne. De två översta bilderna är tagna i närheten av "Greveholm" slotter och de andra två är från Falsterbo.
 
Jaha, då var jag hemma i Göteborg igen då och nu ska jag nog inte resa iväg mer på ett par veckor haha.
Helgen i det Skånska landskapet har verkligen varit fantastisk. Visst, vädret har väl inte direkt visat sig från sin finaste sida, men man kan inte få allt.
Att bara stanna över en helg räcker inte, på långa vägar, för att vi ska hinna med att åka till alla ställen jag skulle vilja besöka, och fota. Jag fick helt enkelt välja några få och resten får vi spara till en annan gång.

Charmigaste "Greveholm"

För mig har det blivit ett nytt måste att åka och kika på "Greveholm", eller Hjularöds slott som det egentligen heter, när jag är i Skåne. Jag älskar den julkalendern så mycket så jag bli helt glad i hjärtat bara av att se byggnaden. Slottet är privatägt så man får inte gå in på området, vilken jag tycker är väldigt tråkigt, men jag respekterar det och nöjer mig med at fota utifrån vägen.

Denmark - Helsingør

Trots att det var en grå och regnig dag igår så bestämde jag och Affe oss för att stanna till i Helsingborg och ta färjan över till Danmark ett par timmar.
En byggnad↓ man ser tydligt när man kommer till Helsingör är slottet Kronoborg och det första vi gjorde när vi klivit av båten var att gå dit och fota lite, såklart. Typiskt nog kom regnet så blev det väldigt få bilder, men någon bättre än ingen.
Annars promenerade vi mest runt längs de vackra gatorna och myste. På gågatorna inne i centrum var de i full gång med att julskylta och nu börjar jag verkligen längta efter julen.

Redhead princess

Photoshoots tillsammans med sambon är bland det roligaste jag vet. Det blir oftast mycket bus och skoj och största delen av fotona är nog mer tramsiga än seriösa. Dessa bilder på mig är från vår dag i Småland då vi bara åkte runt till olika platser och ja, myste i höstkylan. Tänk vad mycket fina platser det finns runtomkring oss bara vi vågar öppna ögonen och titta.
Imorgon går färden mot Skåne och eventuellt Danmark, så troligtvis ska det bli mer fotomys under de här dagarna. Ett miljöombyte till landskapet jag älskar ska då inte bli helt fel.

Fjärde November Tjugohundratretton

Ännu en helg har passerat förbi och även denna gången har jag varit över en runda i det småländska landskapet men nu är det slut på det för ett tag. Däremot så byter jag lanskap redan på torsdag då en resa ner till vackraste Skåne är planerad. En myshelg med sambon kommer inte att sitta fel med tanke på att vi den senaste månaden knappt träffat varandra. Så snälla, bli torsdag nu.RSS 2.0
Matbloggstoppen