Några gula gullvivor - och en röd!

När jag fick en ny kamera i present så övertog min lillasyster min gamla så en kväll förra helgen tog vi våra kameror och åkte till en äng där det fanns massor av gullvivor för att fota lite. Fotostunden blev väldigt kort då syrran smart nog inte laddat batteriet i kameran. Där lärde hon sig en viktig läxa!
Hemma hos min mormor hade även två gullvivor blommat upp i hennes trädgård och den ena av dem var röd. Så himla tuff!

Falu Gruva

Då min ena lillebror bor i Falun så var det ju en självklarhet att att åka och kika på gruvlandskapet, Falu Gruva, när vi var där. Helst hade jag velat promenera gruvpromenaden runt Stora Stöten, men de andra i sällskapet verkade inte så pigga på det, tyvärr, så jag fick nöja mig med att få lite bilder från bara ett håll.

♡ Isbjörnen ♡

Bättre sent än aldrig brukar man ju säga och nu var det ju ändå några veckor sedan jag var i Dalarna men eftersom jag inte har kunnat lägga upp några av de här bilderna tidigare så får de komma nu, lite såhär i efterhand.
En av dagarna åkte vi ju till Orsa björnpark och där inne fotade jag denna här söta isbjörnen men det var nästan omöjligt att få några bra bilder. Den största delen av tiden befann den sig nere i vattnet och liknade mer en säl än en björn. Sedan när den väl kom upp på land så förstörde staketet mycket.

Hemma

Då så är jag på plats hemma i Göteborg igen efter ca tre veckor iväg på annat håll.
Det känns faktiskt ganska så konstigt att vara här igen, allt blev plötsligt så tyst.
Något jag redan saknar är mina gulliga syskon. Det sista en av mina bröder sa till mig var att han ville att jag skulle stanna i minst två veckor till. Han var så generös att han till och med kunde tänka sig att avstå sin säng och sitt rum bara för att jag skulle stanna kvar. Efter att han sagt det gjorde det nästan ont i hjärtat att behöva lämna dem.
Min fina sambo har varit en ängel och kommit och hälsat på mig under helgerna och så hade han ordnat en present till mig, nämligen en ny systemkamera och ett nytt objektiv♡.

Vitsippor


Cherry Blossom

Äntligen blommar körsbärsträden igen och tokfint är precis vad det är.

Kosläpp, 1 maj

I onsdags förmiddag, alltså första maj, så valde jag och Affe, och väldigt många mer människor, att fara iväg till en gård utanför Lindome för att kolla på kosläpp.
Alla kossorna verkade så himla glada av att få komma ut igen efter att ha stått inne hela vintern, men det var nog en liten besvikelse för dem för ännu finns det ju inte så himla mycket gräs för de stackarna att beta.
Innan det var dags för kossorna att släppas ut så visades det upp lite gamla traktorer, bland annat så var en teddy ute och körde haha↓
Det var även en liten miniuppvisning av westernridning↓
Detta var första året som jag var på kosläpp och inte hade jag förväntat mig att en sådan grej skulle dra så himla mycket folk. Det var helt galet många som var där, och då inte bara barnfamiljer utan besökarna var i alla åldrar. Småcharmigt var det i alla fall och kanske en sak jag skulle kunna tänka mig att åka på igen.

Hallon-Kokos-Kola paj

Ingredienser:
300 g Digestivekex
130 g smält smör
2 dl kokosmjölk (ej light)
0,5 dl socker
0,5 dl sirap
1 krm salt
3 dl grädde
hallon
riven kokos
mörk choklad
 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175°.
Krossa digestivkexen till smulor och blanda sedan i det smälta smöret. Tryck ut blandningen i en pajform och grädde sedan mitt i ugnen i ca 10 minuter. Ta ut och låt pajskalet svalna.
Blanda kokosmjölk, socker, sirap och salt i en kastrull. Koka upp och låt puttra i ca tio minuter. Låt kolasåsen kallna ordentligt.
Rosta kokosen i en torr stekpanna.
Vispa grädden och blanda ca 2/3 av den med den kalla kolasåsen.
Häll kola- och gräddblandningen i det kalla pajskalet, lägg på hallon, spritsa resten av grädden över hallonen och strö över den rostade kokosen.
Avsluta med att riva över lite mörk choklad.
Ät och njut!RSS 2.0
Matbloggstoppen