Jag och min hund i midsommarkrans

På midsommarafton lånade jag lillsyrrans blomkrans för att få en söt bild på Tila - snacka om att jag misslyckades haha. Hon gillade inte alls att ha den på huvudet så efter en bild tyckte jag att hon skulle slippa. Istället placerade jag den på mitt egna huvud. Är det midsommar så är det, typ.
 
Det är dålig aktivitet på bloggen från min sida just nu, men det beror på att vårt internet är så trögt och segt att jag nästan gett upp kampen om att orka få till ett inlägg. Det tar flera minuter bara för en simpel sida att laddas så att ladda upp bilder har varit smått omöjligt, nästan. Nej det där tålamodet med att sitta och vänta har jag inte. Sedan ska tilläggas att mina sambo har semester nu, vilket betyder att det finns ganska så mycket annat jag hellre gör än att sitta på ändan liksom. Nu vet ni. Puss

Borås Zoo - Zebror

Då är jag tillbaka i Göteborg igen efter några dagar i Småland.
Jag hade en mysig midsommar tillsammans med familjen och tur med vädret hade vi också, det kom några regnskurar, men största delen av dagen kunde vi ändå vara ute. Det var fotbollar som passades, en del fotograferande tillsammans med lillasyster och minstingen älskade när han och jag hoppade studsmatta. Det var inte en lugn stund helt enkelt haha.
I övrigt så har jag jobbat, spelat sällskapsspel hemma hos en vän tillsammans med lillebror (som kommit ner från Falun) och Affe, myst ännu mer med syskonen och tillslut sovit några få timmar. Ibland önskar jag att dygnet hade mer tid.

♡Hoppas ni får en fin dag♡


Today, I'm going to Småland!

Klockan är snart elva och här ligger jag fortfarande i sängen. Jag skyller på att det blev en sen kväll igår då vi fick finbesök av min lillasyster som skulle sova över här, så vi satt uppe ganska länge. Hon hade varit på Liseberg med några kompisar under dagen och stannade kvar här hos mig i Göteborg under natten för att åka med oss hem eftersom vi ändå ska åka till Småland och fira midsommar med min familj.
Själv är jag fortfarande väldigt krasslig så det blir nog en väldigt lugn helg men om orken finns så ska jag väl passa på och fota lite. Efter helgen blir jag kvar i Småland för lite jobb, så när jag är tillbaka på Västkusten igen vet jag inte riktigt.

Borås Zoo - Giraffer

Giraffer är ju bara för charmiga djur.

Ett annorlunda sätt att grilla kyckling på!

Har ni hört talas om Beer Can Chicken? Jag hade faktiskt hört om det innan, men hade aldrig provat på det, inte för ens nu.
Det hela går ut på att man grillar kycklingen över en burk med öl (en del använder coca cola) och på så sätt blir kycklingen riktigt saftig och mör eftersom vätskan förångas inne i kycklingen.
Toklätt att göra och underbart gott!
How to do?
1. I mitt fall fick jag genom Spot and Tell hem en kupong som gjorde att jag fick hämta ut en färdigkryddad Beer Can Chicken produkt från kronfågel, men det går minst lika bra att köpa vilken annan färsk hel kyckling som helst och krydda själv.
2. Det man sedan behöver är en burk öl, ett par vitlöksklyftor och en klotgrill.
3. Häll grillbriketter längs klotgrillens sidor och tänd på!
4. Drick lämpligast upp hälften av ölen och lägg därefter i vitlöksklyftorna i den halvfulla burken.
5. Trä kycklingen över burken och ställ sedan ner den i grillen och sätt på locket.
Kycklingen är klar när är den har en innertemperatur på 82 grader vid låret. Har du ingen termometer så ska det lätt gå att lossa ett lår eller en vinge och köttsaften ska vara klar i färgen.
6. Stycka kycklingen i lämpliga bitar och servera med valfria tillbehör.
Jag och sambon avnjöt kycklingen tillsammans med ugnsrostade minifärskpotatisar, fräscha grönsaker och en klick hemmagjord tzatziki.
 
Jag rekommenderar er verkligen att testa på det här och har ni ingen klotgrill så går det faktiskt att göra i ugnen. Ställa kycklingen på en plåt längst ner i ugnen och grilla den i ca 1,5 - 2 timmar i ca 150°.

Snickerskaka

 
225 g jordnötssmör
1 dl socker
1 dl sirap
5 dl rise krispies
5 dl cornflakes (krossade)
1 tsk vaniljsocker
300 gram god choklad
Lite jordnötter till garnering
 
1. Värm socker och sirap i en kastrull (det ska inte koka!).
2. Rör ner vaniljsocker, jordnötssmör (mitt jordnötssmör gjorde jag ju såklart själv).
3. Blanda till sist i cornflakes och rice krispies och rör ihop ordentligt.
4. Platta ut smeten i en form med bakplåtspapper (ca 20 * 30 cm).
5. Smält chokladen över ett vattenbad och bred sedan chokladen över kakan. Strö över lite grovhackade jordnötter.
6. Låt den stå kallt innan du skär upp den i lagom stora bitar.

Borås Zoo - Tiger

Varför är farliga djur så himla gulliga för?

Pärlhyacint


Borås Zoo - Lejon

Två omgångar har jag redan hunnit med att vara inne på djurparken i Borås, det är ju så mysigt att promenera runt där och titta på djuren
Några av dessa lejonbilderna är från i fredags då pappa åkte med oss och gick runt inne i parken, de andra är från det tidigare besöket.

En favoritblomma

En av mina favoritblommor är lätt liljekonvaljen

Något för banan, choklad och jordnötssmör älskaren

 
Chokladdoppad banan med jordnötssmör
1. Gör ditt egna jordnötssmör genom att mixa jordnötter tills det blir ett krämigt smör.
2. Skiva bananer och lägg en liten klick jordnötssmör mellan två skivor.
3. Ställ in bitarna i frysen ca 1 timme.
4. Smält mörk fin choklad över ett vattenbad och doppa sedan de frusna bananbitarna.
5. Ställ tillbaka i frysen någon timme.
6. Ät och njut!

Sveriges nationaldag!

Min pappa är här på besök över helgen så min nationaldag ska jag spendara tillsammans med honom och Affe då såklart♥.
Vad våra planer för dagen är vet jag inte riktigt, men det blir nog bra ändå.
Puss och Kram

Som en chokladboll, fast inte.


Energibollar med tranbär
2 dl nötter - jag hade paranötter och mandel
1,5 msk kakao
4 dl torkade tranbär
1,5 dl kokos
+ kokos till rullning
 
1. Mal nötterna i en mandelkvarn, blanda i kokos och kakao.
2. Mixa tranbären.
3. Blanda allt, forma till bollar och rulla dem till  i kokos.

Borås Zoo - Brunbjörn

Tänk att möta på en sådan här bjässe när man är ute i skogen och plockar bär. Fast den ser inte så himla farlig ut, mest gosig haha.
Såklart är bilderna från i lördags och Borås djurpark. Jag tänkte att jag delar upp djuren lite, risken är att det blir väl många foton på en och samma gång annars.

Inte okej!

Såhär var jag klädd när jag skuttade omkring inne på djurparken i Borås i lördags. Vädret var verkligen underbart och trots att jag skäms för hur jag ser ut så fick faktiskt ett par shorts och franstoppen åka på när jag valde kläder på morgonen.
Det var en helt perfekt dag för att traska omkring och fota lite djur. Vi valde dock att inte stanna allt för länge i parken, utan skaffade oss istället ett årskort, så kan vi åka dit fler gånger och mysa bland djuren.
Nu finns det ännu mer bilder att gå igenom och jag som inte ens tagit tag i en del andra bilder ännu!



RSS 2.0
Matbloggstoppen