Chokladigt gofika

Här har ni dagens bakverk. En chokladkaka med chokladtopping. Väldigt chokladigt helt enkelt.


Ingredienser:
150 g smör
2 ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kallt kaffe
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver

Topping:
1,5 dl grädde
1,5 dl socker
2 msk ljus sirap
100 g  mörk choklad
75 g rumstempererat smör

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker. Sikta i mjöl, kakao och bakpulver. Rör i det smälta smöret och kaffet.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant.
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt kakan svalna i formen.
Toppingen
Blanda grädde, socker, sirap och choklad i en kastrull. Låt koka under omrörning några minuter till en tjock och blank smet. Ta kastrullen från plattan och rör i smöret. Häll smeten på chokladbotten och låt kakan kallna.
Trackback


RSS 2.0
Matbloggstoppen