Vit kladdkaka med smak av citron

Jag vet inte om jag ska känna mig besviken på denna kladdisen som jag bakade igår kväll. Den är verkligen inte perfekt ännu, men den är definitivt steget närmare än vad den var sist. Fast allt beror kanske på hur pass kladdig man vill att den ska vara.  Ni hittar receptet här under.


Ingredienser:

2 ägg
1,5 dl socker
1 msk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
1 citron (3 msk saft  + skal)
150g smält vit choklad
100g smält smör

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200°.
Smält smöret.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker och tillsätt sedan mjölet och det smälta smöret.
Riv i citronskal och 3 msk citronsaft.
Smält den vita chokladen över ett vattenbad och blanda tillslut ner den i smeten.
Häll smeten i en smord form med löstagbara kanter.
Grädda i ca 15 minuter.
Låt kakan kallna och pudra sedan över florsocker.
Servera med en klick grädde.

Trackback


RSS 2.0
Matbloggstoppen