Chocolate cookies
Idag valde jag att baka lite enkla chokladkakor som jag testade min kakstämpel på. Själv tycker jag att det blev ganska så sött med texten på dem, man kan ju ändå inte missa att de är hemmagjorda.


Ingredienser:
1,5 dl socker
1 dl kakao
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 krm salt
150 g rumsvarmt smör
1 ägg
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175°.
Blanda smöret med alla torra ingredienser, tillsätt sedan ägget och knåda till en deg.
Kavla ut degen, använd mjöl så inte degen fastnar på bänken.
Stansa ut rundlar som är något större än stämpeln.
Lägg kakorna på plåt med bakplåtspapper och stämpla dem.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter (beroende på tjockleken på kakorna och är de inne för kort stund så blir de mjuka).
Låt svalna på galler.
Självklart kan du baka dessa även om du inte har någon stämpel.


Ingredienser:
1,5 dl socker
1 dl kakao
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 krm salt
150 g rumsvarmt smör
1 ägg
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175°.
Blanda smöret med alla torra ingredienser, tillsätt sedan ägget och knåda till en deg.
Kavla ut degen, använd mjöl så inte degen fastnar på bänken.
Stansa ut rundlar som är något större än stämpeln.
Lägg kakorna på plåt med bakplåtspapper och stämpla dem.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter (beroende på tjockleken på kakorna och är de inne för kort stund så blir de mjuka).
Låt svalna på galler.
Självklart kan du baka dessa även om du inte har någon stämpel.
Vit kladdkaka med smak av citron
Jag vet inte om jag ska känna mig besviken på denna kladdisen som jag bakade igår kväll. Den är verkligen inte perfekt ännu, men den är definitivt steget närmare än vad den var sist. Fast allt beror kanske på hur pass kladdig man vill att den ska vara. Ni hittar receptet här under.

Ingredienser:
2 ägg
1,5 dl socker
1 msk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
1 citron (3 msk saft + skal)
150g smält vit choklad
100g smält smör
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200°.
Smält smöret.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker och tillsätt sedan mjölet och det smälta smöret.
Riv i citronskal och 3 msk citronsaft.
Smält den vita chokladen över ett vattenbad och blanda tillslut ner den i smeten.
Häll smeten i en smord form med löstagbara kanter.
Grädda i ca 15 minuter.
Låt kakan kallna och pudra sedan över florsocker.
Servera med en klick grädde.

Ingredienser:
2 ägg
1,5 dl socker
1 msk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
1 citron (3 msk saft + skal)
150g smält vit choklad
100g smält smör
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200°.
Smält smöret.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker och tillsätt sedan mjölet och det smälta smöret.
Riv i citronskal och 3 msk citronsaft.
Smält den vita chokladen över ett vattenbad och blanda tillslut ner den i smeten.
Häll smeten i en smord form med löstagbara kanter.
Grädda i ca 15 minuter.
Låt kakan kallna och pudra sedan över florsocker.
Servera med en klick grädde.
Gårdagens outfit


Jacka - Adidas | Sjal - Present | Linne - Cubus | Kofta - Newyorker l Byxor - H&M | Skor - Nelly.com
Finmejl♥
Finpost på mejlen. Sådant här ger mig en dos av lycka.


Knäckig Jordgubbspaj
Jag har verkligen fastnat för att testabaka olika pajer just nu så ja, fredagens fika fick bli en knäckig jordgubbspaj serverad med vaniljkräms toppar. Receptet har ni nedanför.

Ingredienser:
2 dl havregryn
2 dl socker
1,75 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
125 g smör
0,5 dl grädde
0,5 dl ljus sirap
500 g jordgubbar
Gör såhär:
Sätt ugnen på 150°.
Dela jordgubbarna och lägg dem i en smord form.
Blanda havregryn, vetemjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.
Smält smöret i en kastrull tillsammans med sirap och grädde. Blanda sedan ner de torra ingredienserna i den smälta smörblandningen.
Bred smeten över jordgubbarna.
Grädda pajen mitt i ugnen i ca 40-50 minuter - tills den fått fin gyllenbrun färg.
Servera med vaniljkräm eller vaniljsås (recept på hemmagjord vaniljsås hittar ni → här )

Ingredienser:
2 dl havregryn
2 dl socker
1,75 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
125 g smör
0,5 dl grädde
0,5 dl ljus sirap
500 g jordgubbar
Gör såhär:
Sätt ugnen på 150°.
Dela jordgubbarna och lägg dem i en smord form.
Blanda havregryn, vetemjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.
Smält smöret i en kastrull tillsammans med sirap och grädde. Blanda sedan ner de torra ingredienserna i den smälta smörblandningen.
Bred smeten över jordgubbarna.
Grädda pajen mitt i ugnen i ca 40-50 minuter - tills den fått fin gyllenbrun färg.
Servera med vaniljkräm eller vaniljsås (recept på hemmagjord vaniljsås hittar ni → här )
Den vita kladdkakan blev till en citronkaka!
Ja, mitt bakande idag gick ju inget vidare. Kladdkaka ska ju vara kladdig - det hör man ju på namnet, men eftersom jag är osmart så glömde jag kakan i ugnen och den blev inte det minsta kladdig. Så ja, det får bli ett nytt försök på denna vita kladdis en annan dag.
Jag får helt enkelt döpa om den här misslyckade saken till citronkaka, för enligt sambon var den riktigt god såhär också, utan kladd.

Jag får helt enkelt döpa om den här misslyckade saken till citronkaka, för enligt sambon var den riktigt god såhär också, utan kladd.

Bland vitsipporna

Efter ett antal dagar med regn och rusk så klarnade vädret faktiskt upp idag och bjöd äntligen på en dag med solsken. Vi kokade kaffe och tog med oss ut i skogen så det blev en härlig liten fika med en glittrande sjö och vitsippor som utsikt - helt perfekt.
Vaniljsås som pojkvännen vill ha den!

Gör såhär:
Blanda ägg, grädde, socker och potatismjölet i en kastrull och värm sedan blandningen på spisen och låt den sjuda till en tjockare sås - vispa hela tiden.
Ta av från plattan och sätt kastrullen i lite kallt vatten. Vispa till såsen svalnat.
Tillsätt vaniljsockret.
Förvara i kylen till servering.
(vill ni hellre göra vaniljkräm så minska ner på mängden grädde)
När allt handlar om en siffra
Idag har vi varit tillsammans i 4 år och 4 månader.
Datumet är den 4/4.
Klockan är just nu 4 minuter över 4.

Datumet är den 4/4.
Klockan är just nu 4 minuter över 4.
