Precis som många andra i Sverige

Mjuka bröd? Hårda skal? Köttfärs? Lök? Sallad? Tacosås? Det finns många sätt att äta tacos på. Ett av sätten är tacopaj och det var exakt det som serverades hos oss igår.



T A C O P A J

Deg:
100 g margarin
2 dl mjöl
2 msk vatten
lite salt

Fyllning:
Köttfärs/Kycklingfärs
1 Lök
3 vitlöksklyftor
2 Morötter
1 Burk majs
Tacokrydda + valfria andra kryddor
3 dl creme fraiche
0,5 dl majonäs
2 dl riven ost
1 paprika

Gör såhär:
Börja med att göra degen. Blanda mjöl, salt och smör till en grynig massa, tiillsätt vattnet och knåda snabbt ihop till en deg. Täck degen med plast och låt den vila i kylen minst en halvtimme.
Sätt på ugnen på 225°.
Bryn hackad lök och vitlök i lite olja, tillsätt sedan köttfärsen, stek den ordentligt och krydda.
Blanda i rivna morötter och majs (om du vill). Ställ åt sidan.
Tryck ut pajdegen i en stor form eller flera små. Förgrädda skalen i 10 minuter. Blanda under tiden ihop majonäs, creme fraiche, ost och paprika i en bunke.
Ta pajskalet ur ugnen, fyll det först med köttfärs och bre sedan på creme fraiche blandningen.
Grädda i ca 15-20 minuter, osten ska smälta och pajen få fin färg.
Ät och njut! Servera gärna sallad till.
Trackback


RSS 2.0
Matbloggstoppen