Knäckig Jordgubbspaj

Jag har verkligen fastnat för att testabaka olika pajer just nu så ja, fredagens fika fick bli en knäckig jordgubbspaj serverad med vaniljkräms toppar. Receptet har ni nedanför.

Ingredienser:
2 dl havregryn
2 dl socker
1,75 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
125 g smör
0,5 dl grädde
0,5 dl ljus sirap
500 g jordgubbar

Gör såhär:
Sätt ugnen på 150°.
Dela jordgubbarna och lägg dem i en smord form.
Blanda havregryn, vetemjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.
Smält smöret i en kastrull tillsammans med sirap och grädde. Blanda sedan ner de torra ingredienserna i den smälta smörblandningen.
Bred smeten över jordgubbarna.
Grädda pajen mitt i ugnen i ca 40-50 minuter - tills den fått fin gyllenbrun färg.
Servera med vaniljkräm eller vaniljsås (recept på hemmagjord vaniljsås hittar ni
här )
Trackback


RSS 2.0
Matbloggstoppen